HAOS U CRNOJ GORI: Srbi se digli u odbranu svetinja, PRISTIŽU SA SVIH STRANA! Policija ih hapsi!

Jutros rano iz svih crnogorskih sredina krenuli su vernici na Trojičindanski sabor za odbranu vere i svetinja ka Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Podgorici.


Na platou ispred hrama okupljaju se arhijereja, sveštenstvo, monaštvo, verni narod. Otac Predrag Šćepanović je saopštio da se očekuje dolazak oko 80 autobusa sa juga i severa države.

Loading...

Sveta arhijerejska liturgija počela je u 9 sati, a u 11 sati biće pročitana deklaracija koja će odrediti dalje korake koje će praviti Mitropolija crnogorsko primorska, čvrsti temelj države Crne Gore.

Prema saznanjima do kojih smo došli na nekoliko mesta policija je zaustavljala autobuse što je dodatno usporavalo njihov dolazak u glavni grad Crne Gore.

Crnogorska policija zabranila je u subotu u ranim jutarnjim satima ulaz sveštenstvu Eparhije mileševske uCrnu Giru, koje je krenulo na Trojičindanski sabor u Podgorici.

Zbor se održava u organizaciji Mitropolija crnogorsko-primorske i njenih eparhija sa kojega će biti poslata poruka vlastima u Crnoj Gori i međunarodno zajednici o posledica a koje bi izazvalo usvajanje Zakona o slobodi vere čiji predlog je kabinet Duška Markovića jednoglasno usvojio.

loading...
loading...

Tenzije i zebnju podigla je i izjava predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da će “obnoviti Crnogorsku autokefalnu crkvu”.

Predloženim zakonom u državno vlasništvo prelaze sve crkve i manastiri koji su podignuti do 1918. godine.

Loading...
Izvor:novosti, nezavisni.rs / Foto:novosti
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *