Zamrznuti limun sprečava i najteže bolesti! Evo i kako!

Limun je jedan od najefikasnijih narodnih lekova, jer je prepun vitamina C. Međutim, verovatno niste upoznati sa tim da je zamrznuti limun još bolji od svežeg. Ovaj trik sa zamrznutim limunom olakšaće vam život zauvek.


Najzdraviji deo limuna je njegova kora, a odmah zatim koža kojom je kora obložena. Ukoliko budete koristili ceo limun sigurno ćete uneti pet do deset puta više vitamina, a blagotvornost po zdravlje će biti isto toliko veća, piše Home Healthy Recipes.

Loading...

Limun ne sadrži samo vitamin C, već i B6, E, A. Pored toga pun je kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, gvožđa, fosfora i drugog.

Ako često konzumirate limun možete da izgubite višak kilograma, sprečite povećanje krvnog pritiska, smanjite rizik od dijabetesa i mnogih malignih oboljenja.

Da biste pojačali njegovo dejstvo, dobro operite, osušite i zamrznite limun. Pre konzumiranja dovoljno je da odstranite jedan njegov kraj i onda ga izrendajte. Ovu smešu možete da prelijete vodom i da je pijete kao ledenu limunadu, a mogla bi da posluži i kao začin.

loading...
loading...
Izvor:telegraf, nezavisni.rs / Foto:pixabay
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline