VUČIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: “Nađite drugog predsednika ako hoćete dalje BEZ AMERIKE!”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa funkcionerom Stejt departmenta Metjuom Palmerom poručuje: “Nikome od nas nije prijatno da jedni sa drugima razgovaramo, ali moramo da gledamo u budućnost.”


Vučić je izjavio da je pozicija NATO pre 20 godina kada je izvršena agresija nad Srbijom neodbranjiva.

Loading...

“Mislim da nije postojao razlog za agresiju, unišetenu infrastrukturu, živote…Mislim da je srpski narod platio cenu koji nije zaslužio. Nadam se da će za 10 godina neki ljudi koji su učestvovali u tome posmatrati iz ugla pravde”, rekao je predsednik Srbije nakon sastanka sa Palmerom.

Ipak, dodao je da moramo da se koncentrišemo na budućnost. “Nikome od nas nije prijatno da jedni sa drugima razgovaramo. Ako mislite da Srbja treba da ide u budućnost bez dobrih odnosa sa SAD, nađite drugog predsednika. Daću sve što mogu da takve odnose branim. Moramo da razdvojimo u svojim glavama – da poštujemo prološt, ali i budućnost naše dece”, istakao je Vučić.

Predsednik je na pitanje novinara o sastanku u Parizu rekao da misli da ga neće biti, ali da je Srbija spremna za
“Ja nisam siguran za sastanak u Parizu, ali ne mislim da iko želi da opet čuje kako neko neće da ukine takse. Važno je da se vidimo sa našim nemačkim i francuskim partnerima. Mi smo željni kompromisa, ali postoje stvari koje isključuju mogućnost bilo kakvih odnosa”.

loading...
loading...

Metju Palmer je rekao da SAD nastavljaju da podržavaju dijalog koji je predvođen EU i smatraju da je veoma važno da ovaj dijalog otvori evropski put.

“Vidimo da su takse prepreka tome i želeli bismo da vidimo da se ukinu i da se obe strane vrate na pregovarački sto. Predsedniče, puno vam hvala na vašoj posvećenosti po pitanju dijaloga i možete da računate na našu podršku”, kazao je Palmer.

Loading...

On je na pitanje novinara o NATO bombardovanju rekao da mu je žao zbog žrtava i da je to jako osetljiva tema.

“Umesto da gledamo u prošlost, možda je važnije da gledamo u budućnost i da se građani Srbije usmere ka evropskim integracijama. Mi treba da priznamo kakvu je cenu platio narod tokom bombardovanja, ali je vreme da se okrenemo ka budućnosti”, rekao je američki visoki funkcioner.

loading...

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD prethodno se sastao sa Vučićem u oktobru prošle godine, kada je poručio da SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine u cilju postizanja dogovora, koji bi vodio ka punoj normalizaciji odnosa, kao i da je Vašington posvećen tome da Srbija napreduje i postane članica EU.

Izvor:mondo, nezavisni.rs / Foto:insajder
loading...

One thought on “VUČIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: “Nađite drugog predsednika ako hoćete dalje BEZ AMERIKE!””

  1. Ne treba da ga tražimo, ja sam to rešenje za predsednika Srbije.Prvo vratićemo sve cena javnih preduzeće, institucija i organizacija koje je Zoran Đinđić podigao po nalogu Nemačke.. PDV će biti 9%. Vratićemo istog dana SDK-a i sva taj stari sistem poslovanja. PiO fobd Srbije će voditi pojedinačne uplate iz radnog odnosa na ime i prezime uplatioca. Znamo ko je sve uzimao novac iz PiO fonda Srbije i iz tih preduzeća i organizacija uzima će novac svih nas kao investitora i niko u Srbiji neće mimati manju penziju ispod 600 evra u dinarskoj vrednosti. PENZIONER SRBIJE ĆE IMATI ISTI STARTUT KAO STRANI INVESTITOR. Dečiji dodatak će biti na istom nivou koje danas imaju negovateljice napuštene dece. Samo hrane majke imaće platu. Svaka majka koja ima 6 dece biće plaćena i biće oslobođena poreza na promet bilo čega. Ona majka koja ima više od 9 dece dobiće 1.000.000 evra bez povratno. JAVNI PREVOZ U GRADOVIMA BIĆE BESPLATAN. Lekovi biće besplatni. U Srbiji radiće se isključivo od 8 ujutro do 20 sati uveče, sve druge radnje i poslovanja biće žestoko sankcionisane. Sadašnji navodni dug države Srbije moraće da isplate u celosti svo članstvo političkih partija na vlasti jer su ga oni uzimali i oni trošili. Sama struktura dravnog sustava počinje od Mesne zajednice. Mesna zajednica je kljuni Ustavni polazna vlast u Srbiji. Opštine su SERVIS Mesnih zajednica. Gradovi su SERVIS opština Skupština Srbije je servis GRADOVA I SVI KOJI SVOJIM DUPETOM ISPUNJAVAJU JEDNU OD OVIH 3 ZAKONODAVNIH VLASTI MORAJU GOVORITI REČNIKOM ONOGA KOGA PREDSTAVLJAJU I ZASTUPAJU. Ako im se omakne i bilo šta i koliko kažu u prvom licu jednine, momentalna suspndija i nikad više ne mogu biti u bilo kome seg,mentu državnog sistema vlasti. Rešenje postoji i o ovo bi bio prvi korak a za drugog koraka drugi put. Rešenje u SArbiji sam ja, pozz. svima Neša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline