CRVENI ALARM ZA SMEDEREVO I OKOLINU: Moguće nevreme i GRAD u naredna 2 sata! Deluje protivgradna zaštita!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje i meteo alarm za šire područje Smedereva, Grocke i Kovina za period do 17 časova.


Na području Smedereva u toku je dejstvo na gradonosne oblake sa svih protivgradnih stanica. Obilnije padavine očekuju se južnije od grada, dok u pojedinim delovima grada mogu i izostati.

Loading...

Za Vojvodinu je na snazi celodnevni crveni meteo-alarm. U južnom Banatu (područje juga Deliblatske peščare- potez Kovin-Kostolac) očekuju obilnije padavine, grmlјavina, jak vetar.

U Vojvodini, Mačvi, Kolubari, Šumadiji i jugozapadnim krajevima zemlјe narednih dva sata oblačno mestimično sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Ova oblačnost će se sporo premeštati na istok. Takođe, na širem području Beograda ( Sopot, Grocka) očekuju se plјuskovi sa grmlјavinom

Kako se navodi u upozorenju vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

loading...
loading...

Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Izvor: Super Tv Smederevo / Foto:twitter
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline