NASTAVLJA SE… Pljuskovi i grmljavina, ponovo prete reke, a u narednim satima kritično je u ovim delovima zemlje

Kiša će u naredna dva sata mestimično padati na istoku i u centralnim krajevima Srbije. Ponegde se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom.


Kiša će padati u skoro svim mestima Srbije, kako pokazuju procene stanice Weather2Umbrella. U Srbiji se danas, u utorak 4. juna očekuje promenljivo oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Loading...

Nakon jučerašnjih poplava, naročita pažnja posvećena je vodostajima na rekama Bjelici, Moravici, Skrapežu, Đetinji, Gruži, kao i na gornjem toku Zapadne Morave kao i na Ibru. Tu će vodostaji biti u porastu do 5. juna i kretaće se oko ili iznad upozoravajućih nivoa.

Vodostaj na Crnci, Lepenici, Lugomiru, Resavi i Belici, kao i na Jadru i Кolubari sa pritokama biće u umerenom i većem porastu do 5. juna, sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.

Vodostaji na banatskim vodotocima će biti u porastu do 6. juna i na Tamišu i Brzavi kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Vodostaji na Savi će biti u porastu sa prevazilaženjem granice redovne odbrane kod Šapca i Beograda tokom 04. juna.

loading...
loading...

EVAKUISANO 297 OSOBA

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Boban Stevanović izjavio je danas da se reke povlače, ali da predstoji posao da se stvore uslovi da se ljudi vrate kućama. Tokom jučerašnjeg dana, 297 osoba je evakuisano, i to je preventivna evakuacija, rekao je Stevanović za RTS.

Loading...

Situacija je različita od slučaja do slučaja, kaže Stevanović i dodaje da je najbitnije da su važni putni pravci prohodni, a utvrđivaće se materijalna šteta.

– Slušajte savete stručnih lica na terenu – zaključio je Stevanović.

loading...

Vojska Srbije spremna je da na poziv Sektora za vanredne situacije odmah reaguje.

Izvor:Telegraf/Foto:Telegraf
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline