NOŽ U LEĐA! Crna Gora izručuje srpske borce Ramušu Haradinaju!

Priština će, navodno, suditi borcima Vojske Jugoslavije iz Crne Gore koji su na Kosmetu branili narod i državu od agresije NATO-a.

Loading...

Susret premijera Crne Gore Duška Markovića i Ramuša Haradinaja u Prištini pre dva dana imao je i “drugo poluvreme”. U Podgorici se priča da su se dvojica zvaničnika dogovorila da tribunal u Prištini sudi Crnogorcima, bivšim pripadnicima VJ koji su branili državu od NATO agresije 1999. godine.

Spisak traženih boraca navodno bi uskoro trebalo da stigne u Podgoricu, posle čega će uslediti hapšenja po poternici i izručenja prištinskim pravosudnim organima.

loading...
Loading…

Inače, crnogorsko zakonodavstvo, zasada, ne poznaje tu vrstu pravne sankcije. Jer, između Podgorice i Prištine do sada nije bilo zvaničnih razgovora na ovu temu, tako da ne postoji formalni sporazum o izručenju crnogorskih državljana, pripadnika bivše Vojske Jugoslavije.

U ratnim sukobima pre dvadeset godina, prema podacima Udruženja boraca ratova od 1990, poginuo je 41 vojnik iz Crne Gore, dok se približan broj crnogorskih civila vodi kao nestao.

NE PROPUSTITE:

 ŠEŠELJ IMA PENZIJU OD 147.000 DINARA, a evo kolike su penzije Tome Nikolića, Mrkonjića, Mićunovića,…
⇒ HAPŠENJE BOŠKA OBRADOVIĆA: Vlast hapsi lidera Dveri i jednog ministra u Vladi!?
 ZAPAD JE NAREDIO AKCIJU NA SEVERU KOSOVA! Iza svega stoji NAJVEĆI kriminalac na BALKANU!
 BOLESNO! DRUŠTVO OPRAVDAVA TROSTRUKOG UBICU! – “Frajerčino, svako može da se iznervira!”

– Crna Gora i Kosovo nemaju sporazum o gonjenju počinilaca krivičnog dela ratnog zločina, a mislim da nije dozvoljeno izručivanje crnogorskih državljana stranim zemljama, naročito onim samozvanim, koje ne priznaju Ujedinjene nacije – kaže, za “Novosti”, Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. – Mi već imamo slučaj Vlada Zmajevića kome se sudi u Crnoj Gori. Uputiću pismo premijeru Markoviću da mi saopšti da li je ta informacija tačna.

U Višem sudu u Podgorici trenutno se vodi postupak protiv Nikšićanina Vlada Zmajevića (47), koji je optužen da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom rata na Kosovu 1999. godine. Okrivljeni Zmajević se pred sudskim većem izjasnio da nije kriv i da ne želi da odgovara na pitanja tužioca.
Radan Nikolić podseća da je više od četvrt veka prošlo od ratnog zločina nad 14 pripadnika JNA iz nikšićko-šavničke grupe koji su počinili pripadnici vojne policije Hrvatske u Vojno-istražnom centru “Lora” kod Splita i zločina hrvatskih oružanih formacija u Duvnu u Hercegovini u aprilu i maju 1992. godine, a da oni koji su okrvavili ruke nikada nisu odgovarali.

Nedavno je pukovnik Ljubinko Đurković, komandant u bici na Košarama, gostujući na tribini u Srpskoj kući u Podgorici, izrazio zahvalnost borcima iz Crne Gore koji su učestvovali u odbrani otadžbine 1999. godine, od kojih su mnogi dali i svoje živote. Među prvima koji su nastradali na karauli Morina od albanskih terorista bio je vojnik VJ Simo Popović sa Crkvičkog Polja kod Plužina.

loading…
Izvor: novosti, nezavisni.rs / Foto: rtk

⇒ ŠAMAR VUČIĆU IZ EVROPE: U Srbiji nema slobode medija i izražavanja! Ništa od EU dok ne priznate Kosovo!
⇒ CENE GORIVA DRASTIČNO SKAČU! To će dovesti do velikih poskupljenja svih proizvoda!
⇒ MARIN LE PEN: Poništiću priznanje Kosova, to je sveta srpska i hrišćanska zemlja!
⇒ MONSTRUOZNI ZLOČINI MUSLIMANA IZ SARAJEVA: “Čekao sam u redu da silujem srpsku devojčicu”!
⇒ UDARNA VEST: Pronađeno prvo dete za koje je dokazano da je UKRADENO: Rođen pre 38 godina, proglašen mrtvim, traži roditelje!

loading…
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *