ZAPAD JE NAREDIO AKCIJU NA SEVERU KOSOVA! Iza svega stoji NAJVEĆI kriminalac na BALKANU!

Šta se dešava na Kosovu?, zapitao se na Tviteru Agon Maljići, kosovski novinar i istraživač koji se bavi pitanjima Balkana, a onda probao da poveže događaje koji su se, naizgled nepovezano, desili u poslednje vreme.

Loading...

Zaključci koje je izveo vrlo su zanimljvi i zaista na prvi pogled deluje kao da mogu biti u vezi.

– Prošle nedelje kosovska policija uhapsila je Ismeta Osmanija Karija, za kojeg se veruje da je jedan od najjačih šefova organizovanog kriminala na Balkanu. Njega pominje i OCCRP-a (Organized Crime and Corruption Reporting Project) vezano za ilegalne aktivnosti u Pragu napisao je Maljići, te nastavio:

– Usledilo je mnoštvo izveštaja i “curenja” video-snimaka koji su ukazivali na Karijeve veze s političkom elitom i njegovim međunarodnim partnerima. U njegovoj ekipi nalazi se i čovek sa misterioznim vezama u Mađarskoj, za kojeg se pretpostavlja da je koristio svoj položaj kako bi, u zamenu za novac, obezbeđivao ljudima sa Kosova i migrantima mađarske vize.

loading...

Loading…

Maljići navodi da je Kari u svojoj kriminalnoj ekipi imao još internacionalnih ljudi koji su poslovali sa ruskim tajkunima koji se nalaze pod sankcijama SAD. Jedan od njih je i čovek koji posluje u Španiji.

– Međutim, ključna stvar je – navodi Maljići – da je Karijeva grupa bila usredsređena na sumnjive poslovne kontakte sa srpskim kriminalnim grupama na Severu Kosova. Prema OCCRP-u, veruje se da tu mrežu uglavnom vode Zvonko Veselinović i Milan Radoičić – piše Maljići i ide još dublje u ovu temu:

NE PROPUSTITE:

 OVO JE ĐINĐIĆEVO PISMO O KOSOVU SAVETU BEZBEDNOSTI! Naježićete se kad pročitate!
 ŠAMAR VUČIĆU IZ EVROPE: U Srbiji nema slobode medija i izražavanja! Ništa od EU dok ne priznate Kosovo!

– Njihova veza postala je uočljiva nakon što je Priština uvela Srbiji takse od 100 odsto. Uprkos tome, roba je ilegalnim kanalima nastavila da neometano teče preko severa Kosova i tako stiže na jug. Neko je dobro zarađivao od ovih kombinacija.

Maljići zatim objašnjava da su hapšenje Karija prošle nedelje u Prištini i jučerašnja akcija policije na severu u međusobnoj vezi, odnosno deo iste priče. On tvrdi da se to treba smatrati pokušajem vlasti da se preseče moćna internacionalna kriminalna mreža koja je, po njemu, zašla duboko u strukture prištinske vlasti i pravosuđa.
– Pitanje je – piše Maljići – zašto se ovo dešava baš sada. Odgovor je: zato što ova mreža ima moć nad budućnošću predstojećeg dijaloga, a njen interes je očuvanja statusa kvo. zato mislim da su zapadni partneri bili zainteresovani da se ovaj problem reši. Ova akcija takođe omogućava Kosovu da u skorijoj budućnosti potvrdi svoj uticaj na severu zemlje – piše Maljići i kaže da se zbog svega ovoga Kosovo nalazi u veoma neugodnoj situaciji:

– Ali sada smo na veoma opasnoj teritoriji u smislu bezbednosne situacije. Znamo šta se dešava kada su ugrožene kriminalne strukture na Balkanu. Etničke tenzije će biti podignute. Ako dijalog i dalje ne bude vodio nigde, ne vidim kako je moguće izbeći žrtve u narednim akcijama.

loading…
Izvor: espreso, nezavisni.rs / Foto: espreso

⇒ CENE GORIVA DRASTIČNO SKAČU! To će dovesti do velikih poskupljenja svih proizvoda!
⇒ MARIN LE PEN: Poništiću priznanje Kosova, to je sveta srpska i hrišćanska zemlja!
⇒ UDARNA VEST: EVROPA SE TRESE! Marin Le Pen pobedila u Francuskoj – VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO!
⇒ MONSTRUOZNI ZLOČINI MUSLIMANA IZ SARAJEVA: “Čekao sam u redu da silujem srpsku devojčicu”!
⇒ UDARNA VEST: Pronađeno prvo dete za koje je dokazano da je UKRADENO: Rođen pre 38 godina, proglašen mrtvim, traži roditelje!

loading…
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *