ŠAMAR VUČIĆU IZ EVROPE: U Srbiji nema slobode medija i izražavanja! Ništa od EU dok ne priznate Kosovo!

U izveštaju o evropskim reformama u Srbiji u 2018. godini Evropska komisija je naglasila da su “napredak u vladavini prava i sređivanje odnosa s Kosovom od bitne važnosti i nastaviće da određuju dalji ritam pregovora o članstvu” Srbije u EU.

Loading...

U sažetku Izveštaja o napretku Srbije, podvlači se da je “nužno da Srbija znatno ubrza ritam reformi u oblasti vladavine zakona”.

To je, kako se navodi, “posebno važno kad je reč o nezavisnosti pravosuđa, borbi protiv korupcije, slobodi medija, kao i rešavanju slučajeva ratnih zločina i organizovanog kriminala u samoj zemlji, ako Srbija želi da održi sveukupnu ravnotežu u svojim pregovorima o članstvu s EU”. Srbija je, ocenjuje EK, “u dijalogu s Prištinom, uz posredovanje EU, u celini ostala angažovana uprkos uvođenju carina od Kosova”.

loading...
loading...
Loading…

Loading...

Ali dodaje da je “nužno da Srbija učini dalje suštinske napore i doprinese, posebno kad su u pitanju njeni međunarodni odnosi, stvaranju povoljnih uslova za zaključenje sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma s Kosovom”.

“Taj sporazum je hitan i od bitne važnosti da Srbija i Kosovo mogu da idu napred svojim odgovarajućim evropskim putevima”, navela je Evropska komisija.

loading...

U izveštaju se predočava da je “politička pozornica Srbije sve više obeležena podelom i smanjivanjem prostora za različita politička mišljenja”. EK naglašava da je otud “hitno potrebno da se stvori više prostora za istinsku raspravu između partija, kako bi bio osnažen široki proevropski konsenzus, što je od životne važnosti za napredak na putu ka EU”.

NE PROPUSTITE:

 

 OVO JE ĐINĐIĆEVO PISMO O KOSOVU SAVETU BEZBEDNOSTI! Naježićete se kad pročitate!
 VUČIĆ ZNAO SVE! – KFOR: Vlasti Srbije bile obaveštene o akciji, nije bila iznenađenje!
 POVREĐENI SRBIN: Maltretirali su žene i decu, jedan od pripadnika ROSU hteo je da me ubije!

Takođe se navodi da “više opozicionih stranaka od marta 2019. bojkotuje parlament” i ukazuje na to da su “postupci vladajuće koalicije doveli do pogoršavanja rasprave o zakonima i zaključcima, što je podrilo uvid parlamenta u rad izvršne vlasti”.

EK ističe i da antivladini protesti traju od decembra prošle godine zbog napada na jednog opozicionog lidera. I dodaje da je, “iako nije bilo napretka u slobodi izražavanja, nacrt nove vladine medijske strategije izrađen na transparentan način i uz učešće svih strana”, i da sad “treba hitno da bude usvojena i sprovedena, imajući u vidu ozbiljne izazove na tom polju”.
U izveštaju se kaže da su “ekonomske reforme dale neke rezultate, posebno u markoekonomskoj stabilizaciji”, da su “cene zauzdane i prilike na tržištu radne snage poboljšane”.

“Međutim, ključne strukturne reforme javne uprave, poreskih vlasti i državnih preduzeća sporo su napredovale, a privatni sektor trpi loše posledice manjkave vladavine zakona i loše primene pravila o poštenoj konkurenciji”.

loading…
Izvor: n1, nezavisni.rs / Foto: novosti

⇒ CENE GORIVA DRASTIČNO SKAČU! To će dovesti do velikih poskupljenja svih proizvoda!
⇒ MARIN LE PEN: Poništiću priznanje Kosova, to je sveta srpska i hrišćanska zemlja!
⇒ UDARNA VEST: EVROPA SE TRESE! Marin Le Pen pobedila u Francuskoj – VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO!
⇒ MONSTRUOZNI ZLOČINI MUSLIMANA IZ SARAJEVA: “Čekao sam u redu da silujem srpsku devojčicu”!
⇒ UDARNA VEST: Pronađeno prvo dete za koje je dokazano da je UKRADENO: Rođen pre 38 godina, proglašen mrtvim, traži roditelje!

loading…
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline