STIŽU OLUJE, POPLAVE I TORNADA, A ZATIM PAKAO! Uskoro će biti preko 40 stepeni!

Većem delu Evrope ovog leta prete opasni toplotni talasi, dok jugoistočnu Evropu i Balkan očekuju jake oluje, objavio je meteorološki servis AccuWeather u svojoj velikoj prognozi za nadolazeće leto za „stari kontinent“.

Loading...

„Dugoročna razdoblja suše poljoprivrednicima će uzrokovati probleme, a sušno vreme se očekuje širom kontinenta“, piše AccuWeather u svojoj prognozi.

Dok će veći deo Evrope biti pod udarom sušnog vremena i opasnih toplotnih talasa, većem delu Balkana prete učestale jake grmljavinske oluje. To naročito važi za područje Dalmacije, ali i južne delove kopnene Hrvatske, prenosi Index.hr.

„Iako delovi Balkana neće biti imuni na toplotne talase, ekstremne vrućine biće ograničene“, piše AccuWeather.

Opasne oluje prete području od Grčke do Srbije, Rumunije i Bugarske, ali i delovima Jadrana.

Loading…

„Ove oluje će doneti velik broj munja, bujične poplave, kao i orkanske vetrove i grad“, upozoravaju meteorolozi i dodaju da bi najjače oluje mogle dovesti i do stvaranja tornada.

Leto će u Evropi svakako obeležiti dugotrajni toplotni talasi koji će zahvatiti područja od Portugala i Španije pa sve do Poljske i Mađarske. Vrućine će početi već u junu u Španiji i Portugalu, a kasnije će se širiti na sever i istok kontinenta.

Vrućine će biti dugotrajnije nego prošlog leta, kada su u delovima Portugala, Belgije, Holandije, Nemačke i Skandinavije zabeležene rekordne temperature, ali su uglavnom trajale samo nedelju dana.

NE PROPUSTITE:

 

 „P*DERČ*NO ODVRATNA, ODRONU LJUDSKI, TATA TI JE MORON, ŠIPTARSKI MEGAFONU“ Ove gadosti izgovara visoki funkcioner SNS
 KONAČNO! Usvojene izmene Krivičnog zakonika, DOŽIVOTNI ZATVOR ZA SILOVATELJE I UBICE DECE!
 UDARNA VEST: Pronađeno prvo dete za koje je dokazano da je UKRADENO: Rođen pre 38 godina, proglašen mrtvim, traži roditelje!
 SRBIJA JE UVELA DOŽIVOTNU KAZNU ZATVORA BEZ OTPUSTA! Igor Jurić APLAUZOM pozdravio poslanike u Skupštini Srbije

Čak i kada najintenzivniji vreli talasi popuste, uslediće samo kratko razdoblje prosečnih temperatura pre nego što se ponovno popnu na opasne nivoe.

Temperature veće od 38 stepeni očekuju se od severne Francuske, Belgije i Holandije pa sve do Poljske, Slovačke i Mađarske.

„Temperature će u delovima južne i istočne Francuske od juna do početka avgusta ići preko 40 stepeni Celzijusa“, izjavio je meteorolog Tiluer Rojs.
Delove Španije i Portugala očekuju vreli talasi koji će trajati danima, a temperature će biti više od 43 stepena. Uz to, noći će biti vrlo tople pa stanovnici osveženje neće osetiti ni tada.

Intenzivni toplotni talasi i duga razdoblja suvog vremena tokom leta doneće i veliku opasnost od požara u većem delu zapadne i srednje Evrope.

Područja s najvećim rizikom biće ona od severnog Portugala do severne Španije i od Alpa do Nemačke i Češke.

loading…
Izvor: alo.rs,nezavisni.rs / Foto: kurir

⇒ SNS IZBACIO NOVI SPOT, OVAJ JE „NAJJAČI“ DO SADA: Sve se dešava u KOLIMA HITNE POMOĆI! (VIDEO)
⇒ PROPALI SMO! Prosečna plata u BiH veća nego u Srbiji!
 TABAKOVIĆ: U Srbiji se LEPO ŽIVI, raste standard i lako se nalazi posao!
 SRPKINJA ZBOG NEMAŠTINE KRENULA DA SE PROSTITUIŠE: Kada se na vratima pojavila nova mušterija, umalo se onesvestila!
⇒ UDARNA VEST: Izvršitelji će po novom zakonu moći da vas uhapse, ako sprečavate otimanje!
 JEZIVA PRIČA: IŠČUPALI SU SRCE SRBINU I PRODALI NEMCU, a onda je on počeo da sanja crkvu i dečaka – Srce ga odvelo na Kosovo!

loading…
loading...
loading...
Loading...
IZDVOJENO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *