DOŠLI DO KRAJA: Stanari hotela Bristol stupili u štrajk glađu!

Svi stanari hotela Bristol stupili su danas u štrajk glađu. Za N1 kažu da su zbog ugrožavanja lične i porodične sigurnosti i onemogućavanja najosnovnijih uslova za život isključenjem grejanja, lifta, fiksne telefonije i struje morali da preduzmu ovakav radikalan korak.

Loading...

Naglašavaju da će štrajkovati glađu sve dok im se ne omoguće normalni uslovi za život.

“Iz Ministarstva odbrane kažu da su nam ponudili stanove i da su nam nudili razna rešenje, ali za sve to što navode, nikada nisu dostavili pisani dokument. Mi o tome što sprovode nemamo nijedno rešenje. Sve se svodi na rekla-kazala. Na ovakav korak smo se odlučili jer se borimo za svoja prava, jer je očigledno da pojedine institucije žele da nas primoraju da sami napustimo smeštaj, a da nam nisu ukinuli rešenje po kojima smo smešteni u hotelu Bristol. I dalje se pitamo šta je sa stanovima koje je Grad Beograd dao za rešavanje decenijskih problema s kojima se borimo”, rekao je penzionisani zastavnik i stanar Bristola Dragan Stojanović.

loading...
loading...
Loading…

Loading...

U hotelu Bristol, u kome je ostalo još 11 porodica vojnih lica, u utorak je isključena struja, a isključeni su i fiksni telefoni, rekao je Stojanović.

Zimus je stanarima tog hotela isključeno grejanje, zatim i lift, pa su najavljene restrikcije struje. Stanari su ipak poručili da odatle neće izaći dok ne dobilju svoje stanove.

loading...
 PLJUŠTE MILIONI ZA CRKVU: Vlada Srbije daje još 254.000 EVRA POPOVIMA!
 ŠOKANTNO! Vladike se svađale sa Vučićem na Saboru SPC!

Oni su u aprilu dobili pismo od Vojnog pravobranilaštva u kom se od njih traži da se isele iz tog objekta u roku od osam dana ili će protiv njih biti pokrenut parnični postupak za njihovo iseljenje. Vojno pravobranilaštvo se poziva na odluku Vlade iz avgusta prošle godine za koju stanari Bristola tvrde da se ne odnosi na njih.

Stanari su ponovili da se neće iseliti iz hotela Bristol bez trajnog rešavanja stambenog pitanja.

loading…

Početkom maja, Ministarstvo odbrane prekršilo je zaključak Vlade Srbije i bez primopredaje napustilo hotel “Bristol”, u kome je ostalo još 11 porodica vojnih beskućnika, sa više od 20 članova, naveli su tada stanari.

Zaključkom Vlade Srbije od 28. avgusta 2018. godine, utvrđena je obaveza Ministarstva odbrane da objekat vojnog hotela “Bristol” isprazni “od lica i stvari”, izmiri sve troškove komunalija i struje i preda Republičkoj direkciji za imovinu.
Do te primopredaje, upozorili su vojni beskućnici, nikad nije došlo, samo je u četvrtak okačeno obaveštenje kojim im se stavlja do znanja da od 1. maja prestaje sa radom recepcija, a da su sve ispražnjene sobe zaključane i zapečaćene.

Objekat Bristola bi, prema ugovoru sa Republikom Srbijom, trebalo da preuzme kompanija “Beograd na vodi” koja namerava da ga rekonstruiše u luksuzni hotel.

Izvor: n1, nezavisni.rs / Foto: n1

 

 UDARNA VEST: Izvršitelji će po novom zakonu moći da vas uhapse, ako sprečavate otimanje!
 PUCNJAVA U KLADIONICI: Pijan izvadio pištolj i ranio obezbeđenje!
⇒ POPLAVE (VIDEO): Dečak upao u nabujalu reku, majka skočila za njim – potraga za detetom u toku!
⇒ UDARNA VEST! Hapse ministra, tajkuna i lidera opozicije?
⇒ UHAPŠEN JAVNI IZVRŠITELJ – Pokrao 23 miliona dinara!

loading…
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline