“Opasna” strana depilacije intimne zone

Možda smatrate da intimna zona izgleda lepše i urednije ako je skroz glatka, ali trebalo bi da i ovo uzmete u obzir, pre sledeće depilacije.

Loading...

Žene koje briju ili depiliraju intimnu zonu izložene su većem riziku od dugoročnog bola u genitalijama, tvrde naučnici.

Takođe, nošenje uskih farmerki povećava rizik od vulvodinije, dugoročnog, neobjašnjivog bola u vulvi, tj. spoljašnjim delovima genitalija.

loading...
loading...
Loading…

Loading...

Stručnjaci upozoravaju da glatka intimna zona, što je danas u trendu, ostavlja kožu izloženiju trenju, što može da dovede do nekih komplikacija. A nošenje uske odeće žene ostavlja podložnijim infekcijama poput gljivica ili bakterijske vaginoze, što se povezuje sa bolnim stanjem vulvodinijom.

 UDARNA VEST! Hapse ministra, tajkuna i lidera opozicije?
⇒ UHAPŠEN JAVNI IZVRŠITELJ – Pokrao 23 miliona dinara!
 POKRALA ZA TRI ŽIVOTA! PALA FUNKCIONERKA SNS: Gramziva Zorica uzimala PARE GDE GOD JE STIGLA!

Naučnici sa Univerziteta u Bostonu analizirali su 434 žene starosti između 18 i 40 godina. Oko polovine njih pati od bola u genitalijama, a sve su odgovarale na pitanja o odeći i navikama o “sređivanju” intimne zone.

loading...

Žene koje u potpunosti uklanjaju dlake “tamo dole” izložene su 74 odsto većem riziku od vulvodinije, nego one koje samo skraćuju dlačice. Nošenje uskih farmerki ili pantalona četiri ili više dana nedeljno udvostručuje rizik od ovog bolnog stanja, upozoravaju naučnici.

loading…

“Uklanjanje dlaka sa intimne zone, posebno među adolescentkinjama, sve je popularnije, a time dolazi do mikroabrazija na ovom osetljivom delu kože, zbog čega su te mlade žene izloženije imuno-inflamatornim komplikacijama”, kaže istraživač dr Bernar Harlou.

Mikroabrazije su, inače, male “pukotine” na koži koje nastaju prilikom uklanjanja dlačica – brijanjem ili depiliranjem – ili trenjem.
“Nošenje uskih farmerki ili pantalona stvara uslove koji su idealni za infekcije genitalnog trakta, što sve ima veze sa bolom vulve”, objašnjava dr Harlou.

Vulvodinija je bol u ili oko vulve, koji najčešće nije izazvan nečim vidljivim ili očiglednim. Bol može da se javi kao peckanje ili bockanje, a obično se pojačava prilikom dodira ili sedenja. Uzrok nije sasvim poznat, ali stručnjaci veruju da se ovo stanje javlja usled oštećenja nerva prilikom operacije, porođaja ili usled uklještenja nerva.

Naučnici ističu i da česte gljivične infekcije mogu da budu uzrok ovog bolnog stanja.

Izvor: mondo, nezavisni.rs / Foto: tvprva

 LONDON JE NAREDIO PRIŠTINI DA FORMIRA STRAŠNI SUD ZA SRBE! Srpski generali moraće u novi HAG!
⇒ HARAČ! Smederevska vlast udarila na privrednike – situacija alarmantna! “Turci su bili zlatni”
 Ciklon iz Italije sve bliži Srbiji, u Hrvatskoj čupao drveće!
TUŽNA SLIKA SRBIJE – CELU REKU SMESTILI U CEV! – Uništićemo prirodno blago!

loading…
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline