Sjajna pogača koja se brzo pravi i još brže jede, podsetiće vas na detinjstvo!

Sjajna pogača koja se brzo pravi i još brže jede, podsetiće nas na detinjstvo i dane provedene pod bakinim patronatom i kuhinjom koja je uvek odisala mirisom ukusne hrane.





Za pripremu ove ukusne pogače potrebno vam je:

– oko 600 g brašna;

– 30 g kvasca;

– 250 ml toplog mleka;

– 2 jaja;

– 50 ml ulja;

– 1 kašika margarina;

– 1 kašičica šećera;

– malo soli.

Za nadev je potrebno:

– 200 g sira;

– 1 jaje.

Loading…

Za premazivanje je potrebno:

– 1 žumance;

– malo ulja;

– semenke;

– krupna so.

Rastopiti u mleku kvasac, dodati šećer, jaja, ulje, brašno, so i umesiti mekše testo. Ostaviti da naraste, pa oklagijom razviti tanko i premazati margarinom. Zatim iseći na pravougaonike. Sir izdrobiti i dodati žumance i izjednačiti. Kašičicom vaditi nadev i staviti u svaki pravougaonik.

Presaviti i dobro pritisnuti prstima praveći male rolnice. Tepsiju (24 sm) premazati uljem. Svaku rolnicu koso iseći na sredini i ređati u pleh, s tim što sečeni deo uvek ida spolja prema ivici pleha.




Sledeći krug se stavlja između i do njega red takođe između dok se tepsija ne popuni. Pokriti kesom da pogača poraste pa je premazati žumancetom i posuti semenkama i krupnom solju.

Ako želite može i kim. Peći na 200 stepeni oko 40 min. Ostaviti da se prohladi i uživati u fantastičnom ukusu.

INCIDENT U BORČI: „Mamu vam j**em šipta*sku!“ Devojka užasno izvređala vlasnika pekare! (VIDEO)
UDARNA VEST! SUKOBI NA KOSOVU! ROSU snage napale Srbe, mnogo povređenih! POGLEDAJTE SNIMAK NAPADA! (VIDEO)
POLUDEĆE ZBOG OVOG SNIMKA: Pogledajte kako je Vučić govorio o Kosovu pre 10 godina! (VIDEO)
TREPČA ZABORAVLJENA: Vučić u tišini predao Albancima 60 ODSTO RUDNOG BOGATSTVA SRBIJE
CENE LETE U NEBO! Zbog poskupljenja goriva uskoro će sve biti skuplje!
loading…

RADIKALIZACIJA PROTESTA U SRBIJI: U subotu počinje formiranje slobodnih zona i blokada institucija!


Izvor: telegraf, nezavisni.rs / Foto: telegraf

PODELITE OVU VEST:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Loading...