OVO JE DOKAZANO NAJOPASNIJA NAMIRNICA NA SVETU: Jedemo je neogranično i čak dajemo DECI!

Ova namirnica izazvala je senzaciju u prehrambenom svetu jer su je pojedini američki mediji poput Natural newsa, Living traditionally, Healthy food house i mnogi drugi proglasili najotrovnijom namirnicom na tržištu hrane u svetu!


Ne bi to bilo ništa da upravo tu namirnicu ne konzumiraju milijarde ljudi, i to u abnormalnim količinama.

Loading...
Da, svi znamo da je čips nezdrav, ali da je toliko toksičan da se apsolutno treba isključiti iz svakodnevne ishrane, to nikome nije u potpunosti jasno. Da jeste, objašnjavaju stručnjaci, čovečanstvo bi prestalo sa konzumiranjem ove kancerogene namirnice, prenosi Novi.

Mnogi ljudi su uvereni da se čips priprema od krompira, ali kako ovi mediji navode, to je daleko od istine. Kako oni pišu, u prvoj fazi proizvodnje sastojci poput pirinča, pšenice, kukuruza i krompirnih pahuljica mešaju se kako bi se dobilo testo, koje se zatim oblikuje u kalupima, nakon čega se prži u ključalom ulju i prosušuje.

loading...

U zadnjoj fazi čipsu se dodaju pojačivači ukusa, koji su sami po sebi toksični. Iako su svi sastojci za smesu od koje se pravi čips genetski modifikovani, jer su jeftiniji i dostupniji, jedan od najopasnijih sastojaka u čipsu nije dodat u procesu proizvodnje, već je nus-produkt prerade. U pitanju je akrilamid.
To je opasna kancerogena supstanca, za koju je odavno poznato da uzrokuje rak kod životinja, a upravo čips ih ima u nenormalnim količinama, daleko od dopuštene mere, navode gore pomenuti mediji. Do stvaranja akrilamida dolazi kod pripreme hrane koja je bila izložena termičkoj obradi pečenjem i prženjem, zbog čega su posebno prisutni u čipsu jer se nakon pečenja na visokoj temperaturi i isušuju na visokoj temperaturi.

Činjenica je da sva hrana koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 stepeni sadrži ovu kancerogenu supstancu, a nivo ove materije u popularnoj namirnici koja osvaja svet toliko je iznad dopuštenog, da je 2005. godine Kalifornija tužila jednu fabriku zbog toga što ne upozorava svoje potrošače na opasnosti i otrove opasne po zdravlje koji se nalaze u prehrambenim proizvodima.

ŽENA IZ SNS ULETELA AUTOM U PROTEST! – Napravila incident, pa izašla da se svađa sa građanima!
NAJNOVIJA VEST! Nikola Kojo se povlači iz protesta? Optužio opoziciju za izdaju!
DEMONSTRACIJE U BEOGRADU – Desetine hiljada građana protestovalo ispred zgrade RTS-a!
„ZAŠTO UVEK K*RCU SVIRAM“ Bora pevao iz „patriotskih razloga“! Građani masovno dele ovu njegovu pesmu! (VIDEO)
NAPREDNJACI ZAPI*ALI CEO BEOGRAD! Urinirali pored zastava Srbije, stanovnici prestonice organizovano prali ulaze!
BOLJI ŽIVOT ZA 5 GODINA I TEŠKO PRIZNANJE ZA KRAJ: Vučić nikada više neće govoriti pred ovoliko ljudi!
loading…

NAJNOVIJA VEST: Protesti se nastavljaju BEZ PAUZE! Na čelo kolone se vraća 1 OD 5 MILIONA!


Izvor: espreso, nezavisni.rs / Foto: profimedia

PODELITE OVU VEST:

loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *