SNS TEROR NE PRESTAJE: Direktorka Kanala 9 stupila u štrajk glađu

Vlasnica i direktorka TV Kanal 9 iz Novog Sada Maja Pavlović saopštila je da je ponovo stupila u štrajk gladju, pošto država nije uradila ništa kako bi se rešii problemi te televizije, već su “stvari postale još mnogo gore”.


“Nažalost, nastavljam štrajk gladju. Nakon godinu dana od kada sam privremeno prekinula štrajk gladju, država ne da nije uradila ništa, nego su stvari postale još mnogo gore. Svoju odluku neću ni menjati ni odlagati, jer nemam ni jednu drugu opciju, a ni saborca koji bi me od štrajka odgovorio. Pozivam sve koji smatraju da Srbija nije pravna država i da mediji u Srbiji nisu slobodni, da mi se pridruže”, navela je Maja Pavlović u pisanoj izjavi za javnost.

Loading...
Ona je dodala da je postupak pred Upravnim sudom, zbog kojeg je štrajkovala gladju prošle godine, ni nakon skoro godinu dana nije završen.

“Kanalu 9 su otkazani praktično svi ugovori sa preduzećima ili ustanovama u kojima je vlast preuzela SNS. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, nikada nije odgovorio ni na jedan naš zahtev da se održi sastanak, koji mi je obećan prošle godine, kako bi se našlo zakonito rešenje u vezi sa naknadama koje naplaćuju OFPS i SOKOJ. Sudovi naše argumente niti razmatraju niti obrazlažu, već ih odbijaju kao ‘irelevantne’ i sada su nam izvršitelji, zbog takvih presuda, blokirali račun”, navela je Maja Pavlović.

loading...
loading...

Prema njenim rečima, ni Vrhovni kasacioni ni Ustavni sud ne postupaju po predstavkama TV Kanal 9.

“Nadam se da će premijerka Brnabić podržati i naš štrajk, kao način naše borbe za pravnu državu i slobodu medija, a volela bih da sa štrajkom počnu i Vesić, i Vulin, i Martinović, pa da vidimo ko će duže izdržati i čiji su zahtevi ispravniji: njihovi za ‘borbu protiv nasilja opozicije’ ili naš za borbu za pravnu državu i slobodu medija”, poručila je Maja Pavlović.

Loading...

Ona je dodala da je Kanal 9 saznao da televizije bliske SNS-u uopšte ne moraju da plaćaju naknade ni OFPS-u, ni SOKOJ-u, jer ih te organizacije ne tuže.

“Saznali smo i da televizije bliske SNS-u ne moraju da plaćaju ni zakupe više stotina kvadratnih metara poslovnih prostora koje koriste, na najelitinijim lokacijama, koje su u vlasništvu države”, navela je Maja Pavlović.

loading...
Prema njenim rečima, ukoliko mediji nisu pod kontrolom SNS-a, ukidaju im sve prihode, nameću nepostojeće troškove, nemaju pravo na bilo kakvu sudsku zaštitu, inspekcije su redovni posetioci, stižu krivične prijave, pale im kuće.

“To je cena koju danas plaćaju lokalni i regionalni mediji ako hoće da budu slobodni”, ocenila je Maja Pavlović.

Maja Pavlović je prošle godine štrajkovala gladju pošto je ETV ugasio signal TV Kanala 9 zbog navodnog duga od 2,5 miliona dinara.

Mira Marković će ipak biti sahranjena u Požarevcu?! Unuk joj ispunjava poslednju želju!
MRKONJIĆ: Red je da država pomogne oko sahrane Mire Marković
Jovanović: Epilog protesta jasan – JEDNO VELIKO NIŠTA, Vučić je bio u pravu!
VUČIĆ: Slušao sam vas sa terase, nije bilo više od 7.500 ljudi!
MARTINOVIĆ: Odbranili smo Skupštinu od nasilnika, mirno i demokratski
VESIĆ: Hrabri odbornici SNS-a sprečili državni udar
ONA ZNA ŠTA NAS ČEKA: Ovoj monahinji se partijarh Pavle javio u snu! (VIDEO)
loading…

SNS DOVOZI 1.200 AUTOBUSA U BEOGRAD: Naređeno da moraju da dovedu više od 100.000 ljudi!


Izvor: n1, nezavisni.rs / Foto: n1
PODELITE OVU VEST:
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline