VUČIĆ: Slušao sam vas sa terase, nije bilo više od 7.500 ljudi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je sa terase predsedništva u Beogradu slušao govornike na protestu „Svi kao jedan – Jedan o pet miliona“ i da ih nije bilo više od 7.500.

Loading...

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da bi za njega bio poraz i sramota da samo iz Vranja i Leskovca ne skupi više od 7.500 na predstojećem mitingu koji će se održati 19. aprila u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

On je najavio da će njegov miting biti održan na istom mestu i pozvao televiziju Pink da istim dronom snima i taj miting pa da mogu da se uporede snimci i koliko je na kome bilo okupljenih.

Dodao je i da će na tom mitingu govoriti o tome šta je sve do sada aktulena vlast uradila za Srbiju i koji su planovi za budućnost.

loading...
loading...

Vučić je istakao i da nisu tačni navodi Sputnjika da se na protestu opozicije okupilo 50.000 građjana.

„To što je Sputnjik rekao je bezobzirna i bezobrazna laž“, rekao je Vučić.

Loading...

On je kazao i da se ne plaši opozicije i njihovih pretnji i pozvao ih da sprovedu nasilje na koje pozivaju.

„Uradite više to nasilno delovanje da vidi nemojte samo više da pretite, ajde upadajte da vidimo kako ćete da tučete, ajda samo da vas vidim“, rekao je Vučić.

loading...

On je kazao da jučerašnji skup pokazuje da opozicija može da predje cenzus i naveo da ih je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala na dijalog i da je to mesto na kome treba da se razgovara.

On je kazao da po zakonu ne mogu da ispune zahteve o izmeni sastava REM-a jer u REM-u ne mogu da budu stranački ljudi kao i da ne mogu da kadriraju u RTS jer bi to bilo direknto narušavanje javnog servisa.
„O RTS-u mislim sasvim sigurno lošije nego oni o njihovim kadrovima i ljudima, ali ne možemo mi o tome da razgovaramo, to bi bilo direktno narušavanje nezavisnosti javnog servisa“, rekao je Vučić.

On je kazao da je protest opozicije bio besmislen da nije bilo reči ni o kakvom programu, da su sve vreme vredjali njega.

Povodom navoda lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića o naseljavanju Sirijaca i Madjara on je uputio izvinjenje zbog takvog govora navodeći da to nije stav većine već neodgovornih i neozbiljnih ljudi.

„Optužbe da naseljavate Madjare i Sirijce to se i u teoriji i praksi naziva fašizam. Ja se izvinjavam Madjarima neka ne uzmu Srbiji za zlo jer to nije stava većinske Srbije nego neodgovornih i neozbiljnih ljudi“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, opozicija je planirala da upadne u Skupštinu, ali su ih poslanici Srpske napredne „preduhitrili pa su ostali bez ideje i plana i zato su izgledali izbezumljeno na protestu i sve je izgledalo kao izbezumljena papazjanija“.

VUČIĆ HTEO DA SE OBRATI UČESNICIMA PROTESTA: Odustao “zbog malog broja prisutnih”!
TRIFUNOVIĆ PSOVAO VUČIĆA: Plačipi*ka i slina su uništili Srbiju, ali boriću se do krvi ZA LUSTRACIJU!
STRANI MEDIJI O DEMONSTRACIJAMA: Vlast očekivala upad u parlament, opozicija traži fer izbore
ONA ZNA ŠTA NAS ČEKA: Ovoj monahinji se partijarh Pavle javio u snu! (VIDEO)
DIREKTORKA IZ SNS POKRALA ZA TRI ŽIVOTA! – 21.000 evra za renoviranje kancelarije – Sa mužem uzimala po 540.000 dinara mesečno!
PLJAČKA! Za Tomu i Dragicu od građana se otme 1,2 miliona mesečno!
loading…

SVETLANA BOJKOVIĆ: Ja sam za građanski protest i zato sam sa građanima! (VIDEO)


Izvor: danas.rs, nezavisni.rs / Foto: fonet
PODELITE OVU VEST:
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline