USIJANO U STUDIJU! – Borko Stefanović oduvao naprednjaka u emisiji Globalno (VIDEO)

Velika je opasnost da se društvo u Srbiji kreće ka polarizaciji. U takvoj atmosferi teško je doći do dijaloga vlasti i opozicije koja je uporna u svojim protestima, istaknuto je u emisiji “Globalno” BN televizije.

Koliko je vlast u Srbiji spremna da izađe u susret zahtjevima opozicije? Vladimir Đukanović iz Srpske napredne stranke odgovara da on ne zna koji su to zahtevi, jer sve ono za šta se opozicija zalaže, suštinski, već postoji. Njihovi zahtevi su neracionalni i neprimenjivi, tvrdi Đukanović i ističe da oni, u stvari, ne žele nikakav dijalog.

„Spremni smo, pošto su se deklarisali tako da je to građanski protest, sa građanima o svemu da razgovaramo, i o biračkom spisku, i o medijima, o svemu, ali sa ljudima koji se trude da naprave takav život u Srbiji da nam blokiraju ulice, koji upadaju na RTS, nemamo šta da pričamo“, kaže Đukanović.

„Nema govora o tome da će bilo ko uspeti na bilo koji način da odvoji i kaže pričaćemo sa građanima, nećemo sa opozicijom. To je nemoguće. Dakle, mi smo potpuno jedinstveni, složni i deo smo jedinstvenog talasa promena koji dolazi u Srbiju. Jedino što želimo u svemu tome je da to prođe bez bilo kakvog nasilja, rušenja“, odgovara Borko Stefanović iz Saveza za Srbiju.
Opozicija pravi cirkus da bi sebe napravila žrtvom, ali su nervozni zbog slabog rejtinga, kaže Đukanović.

„Oni i da hoće, ne mogu da poprave svoj rejting. Oni znaju da na izborima ne mogu da pobede, njih ne interesuju izborni uslovi niti bilo šta. Na kraju krajeva, suštinski im je zahtev da Aleksandar Vučić podnese ostavku. Pa čekajte, gde je to normalno? Čovek izabran pre dve godine, hajde da je to bila mala razlika, nego 40 posto razlika u odnosu na drugoplasiranog, pa potpuno je sumanuto iznositi takav zahtev“, ističe Đukanović.

„Ne pada nam na pamet da idemo na izbore u ovakvoj situaciji, sa ovakvom vlašću koja ih unapred namešta, koji se rade kroz zloupotrebe zakona, uputstva o sprovođenju izbora“, izričit je Stefanović.loading...
loading...

U ovakvoj atmosferi teško je doći do dijaloga, a velika je opasnost da se društvo kreće ka polarizaciji, kaže politički analitičar Mišel Zubenica. On smatra da su protesti veoma ozbiljni, da su po svom obimu i organizaciji iznenadili kako vlast, tako i opoziciju.

POGLEDAJTE SNIMAK EMISIJE “GLOBALNO”:

UDARNA VEST: U stan iz kog je izbačena porodica sa detetom, uselio se SIN IZVRŠITELJKE!
VUČIĆ ŠOKIRAO GRAĐANE: Obišao zadužene koji protestuju ispred Kasacionog suda
VUČIĆ IZ 1985. GODINE: Pogledajte kako je diktator izgledao pre 34 godine, na smeru ZA KULTURU!
BRNABIĆ: Fašisti, neću dati ostavku – ne morate da čekate 13. april!
DA LI PREPOZNAJETE POLITIČARA SA SLIKE? Nekad je bio komunista, a onda je postao četnički vojvoda!
ULTIMATUM IZ VAŠINGTONA I LONDONA: Vučić ne sme na izbore na jesen, dobio rok za Kosovo!
DRAMA U BEOGRADU (VIDEO): Vučićevi izvršioci PROVALILI U STAN I IZBACILI PORODICU, policija poslala pojačanje!
KO JE UBIO OVOG MOMKA? KOGA POLICIJA KRIJE? Porodica očajna, policija krije ko im je pokosio sina na pešačkom u Zemunu
loading…

85.000 EVRA SAMO ZA SENDVIČE: SNS sprema 500 autobusa za miting u Novom Sadu i VIŠE OD HILJADU ZA BEOGRAD


Izvor: nezavisni, bn / Foto: bn-printscreen
PODELITE OVU VEST:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.