ULTIMATUM IZ VAŠINGTONA I LONDONA: Vučić ne sme na izbore na jesen, dobio rok za Kosovo!

  • Nezavisni.rs
  • 2019-03-26
  • Komentari isključeni za ULTIMATUM IZ VAŠINGTONA I LONDONA: Vučić ne sme na izbore na jesen, dobio rok za Kosovo!

Izbori u junu ili sledeće godine, rekao je predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić i decidno odbacio tvrdnje da bi vanredni parlamentarni izbori mogli biti u septembru, kao što su mnogi opozicioni lideri najavljivali.


Kako Espreso saznaje iz vrha SNS, ima dva razloga zašto glasanja neće biti u septembru, a to su: Kosovo i stranački izbori.
Sam Aleksandar Vučić najavio je da će 1. septembra biti unutarstranački izbori, kada će naprednjaci birati svoje novo rukovodstvo.

– Naši unutarstranački izbori počeće 1. septembra i biće okončani do kraja godine. Hoćemo da vidimo da ljudi koji su dobro radili, u interesu građani, dobiju podršku, a da oni koji nisu radili na takav način tu podršku izgube. Potrebne su promene u lokalnoj infrastrukturi, SNS je spremna da čuje ne samo predloge članova stranke, već i “običnih” ljudi. Interesuje nas Kosovo, time se bavimo i to je jedno o najvažnijih pitanja – rekao je Aleksandar Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Ipak jedan od najvažnijih razloga zašto jesen, tačnije septembar nije predviđen za glasanje, je taj što se tada očekuju pojačane aktivnosti oko rešavanja pitanja Kosova.

Septembar je krajnji rok za rešavanje pitanja Kosova. To je navodno crvena linija koju su zacrtali London i Vašington, te tada nije realno da se očekuje i pominje bilo kakva priča o vanrednim parlamentarnim izborima.

Pošto je jasno da od dogovora Srba i Albanaca do 22. maja kada su evopski izbori nema ništa, Amerika je jasno i glasno poručila da do septembra sve mora da bude gotovo, saznaje naš portal iz diplomatskih izvora.

– Do septembra je rok, koji je dao Vašington, London je to zdušno podržao, jer je uočeno da do 22. maja nema šansi da se postigne bilo kakav napredak u razgovorima – kaže naš izvor.

Da je septembar crvena linija za London i Vašington indirektno je potvrdio i sadašnji specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu Kurt Volker.

loading...
loading...

“Moguće je da Srbija i Kosovo postignu sporazum o normalizaciji odnosa ove godine i to će zavisiti od političke podrške koju budu imali lideri u obe zemlje”, rekao je Volker.
Jedna od glavnih poruka stigla je od britanskog diplomate i političkiog direktora Forin ofisa Ričarda Mura, koji je rekao da je rešenje za “kosovski čvor” moguće očekivati do kraja 2019. godine.

Gore navedeni razlozi su i više nego dovoljni za odgovor na pitanje zašto neće biti vanrednih izbora u septembru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srpska napredna stranka još nije donela konačnu odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, ali da je vrh stranke danas bliži takvoj odluci.

Na pitanje novinara kada će biti izbori, on je odgovorio da sigurno neće biti na jesen, dok postoji mogućnost da se raspišu za jun ili na proleće sledeće godine.

MEĐUSOBNO PRIZNANJE: Tači otkrio gde će sa Vučićem potpisati sporazum o Kosovu
VELIKI SKUP SNS-A 19. APRILA U BEOGRADU: Da li je Vučić rešio da posvađa Srbiju do kraja?
POBUNA U RTS-u: Radnici traže hitan sastanak i da mogu nepristrasno da obaveštavaju
OBRADOVIĆ: Vučić može da sedi sa Tačijem i Klintonom, ali ne može sa svojim narodom
TREPČA ZABORAVLJENA: Vučić u tišini predao Albancima 60 ODSTO RUDNOG BOGATSTVA SRBIJE
HAOS U NIŠU: Više od 300 autobusa dovezlo ljude iz drugih gradova da kliču Vučiću, svi dobijaju sendvič i vodu
ŠOU BARBARE I NEBOJŠE: Režimska novinarka u svom nepismenom stilu postavlja naručena pitanja (VIDEO)
loading…

85.000 EVRA SAMO ZA SENDVIČE: SNS sprema 500 autobusa za miting u Novom Sadu i VIŠE OD HILJADU ZA BEOGRAD


Izvor: espreso.rs / Foto: sputnik
PODELITE OVU VEST: