TREPČA ZABORAVLJENA: Vučić u tišini predao Albancima 60 ODSTO RUDNOG BOGATSTVA SRBIJE

  • Nezavisni.rs
  • 2019-03-25
  • Komentari isključeni za TREPČA ZABORAVLJENA: Vučić u tišini predao Albancima 60 ODSTO RUDNOG BOGATSTVA SRBIJE

Prošlo je skoro 20 dana otkako je Priština preuzela Trepču koja predstavlja najveći deo rudnog bogatstva Srbije.


Iako su predsednik i premijerka Srbije rekli da će odgovor Srbije biti odlučan i jak, vlast u Srbiji do danas nije preduzela ništa protiv istorijskog otimanja.
Platformom koju je usvojio parlament u Prištini predviđeno je da prirodni resursi Kosova, a posebno jezero Gazivode i “Trepča” na Severu, predstavljaju deo “suverene teritorije Republike Kosovo” i to pitanje nije “otvoreno za pregovore”.

Peduzeće “Trepča” registrovano je u Kosovskoj agenciji za registraciju kao akcionarsko društvo što, prema ranije usvojenom Statutu te kompanije, znači da su privremene prištinske institucije postale vlasnik 80 odsto, a zaposleni 20 odsto akcija tog kombinata.

Kako je preneo “Kljan Kosova”, to je potvrdio kosovski ministar za ekonomski razvoj Valdrin Ljuka i ocenio da je to “istorijski trenutak” zato što su zaposleni postali vlasnici dela ovog preduzeća.

– Historical Moment!…Čestitamo – napisao je Ljuka na svom Fejsbuk profilu.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji potpisao je odluku kojom je kombinat “Trepča” postao 100 odsto vlasništvo Kosova.

Potpisivanjem te odluke, prenela je “Koha”, potvrđeno je 100-procentno vlasništvo Kosova u “Trepči”.
loading...
loading...

Srpske vlasti su prećutnom predajom Trepče i Gazivoda saučestvovali u otuđenju prirodnih bogatstava Srbije od neprocenjive vrednosti.

Stručnjaci za rude i minerale saopštili su krajem 2008. procenu da rezerve olova u Trepči iznose 425.000 tona olova, 415.000 tona cinka i 800 tona srebra; da su rezerve nikla 185.000 tona i kobalta 6.500 tona, te da su u rudniku Grebnik kod Gline, dokazane rezerve 1,7 miliona tona boksita.

Preciznih podataka o vrednosti nalazišta olova, cinka, srebra, nikla, mangana, molibdena i bora na Kosovu nema, ali se veruje da je reč o brojevima od kojih samo može da nam se zavrti u glavi.

Studija Ministarstva rudarstva „Mineral deposits of Serbia“ kaže da je na Kosovu i Metohiji rudno bogatstvo od možda čak 1.500 milijardi dolara. Da stavimo ovu brojku u perspektivu, to je više od BDP-a Španije i Rusije, a približno BDP-u Kanade. Tako da bi sigurno ovu projekciju trebalo da uzmemo ne sa zrnom, već sa tonom soli.

FALILA JE JOŠ SUKNJA: Vučić plakao i gledao “dragog Mileta”, a onda se hvalio otvorenim fabrikama i zloupotrebio tragediju (VIDEO)
“NIŠ NIKADA NIJE VIDEO OVOLIKO LJUDI”: Vučić zaboravio da je publiku dovezlo više od 300 autobusa
HAOS U NIŠU: Više od 300 autobusa dovezlo ljude iz drugih gradova da kliču Vučiću, svi dobijaju sendvič i vodu
BEOGRAD GRMI: Ogroman broj ljudi na večerašnjem protestu protiv Vučića, kolonu predvodili uhapšeni studenti
ULIČARSKI STIL PREDSEDNIKA: Vučić više ne može da sakrije nervozu, pa NAPADA NOVINARE
ŠOU BARBARE I NEBOJŠE: Režimska novinarka u svom nepismenom stilu postavlja naručena pitanja (VIDEO)
Promociju Vučića na RTS-u građani plaćaju 60 MILIONA EVRA!
loading…

KAKO JE VUČIĆ PONIZIO SRBIJU: Zagrljaj sa Klintonom pamtiće se vekovima


Izvor: nezavisni.rs, rts / Foto: nezavisni.rs
PODELITE OVU VEST: