“NIŠ NIKADA NIJE VIDEO OVOLIKO LJUDI”: Vučić zaboravio da je publiku dovezlo više od 300 autobusa

  • Nezavisni.rs
  • 2019-03-24
  • Komentari isključeni za “NIŠ NIKADA NIJE VIDEO OVOLIKO LJUDI”: Vučić zaboravio da je publiku dovezlo više od 300 autobusa

Državna ceremonija obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, održana je u Nišu u prisustvu najviših državnih zvaničnika. Obeležavanje dve decenije od početka bombardovanja u Nišu, počelo je zvucima sirena za uzbunu, u 19.45, kada su NATO avioni bacili prve bombe.


Na kraju centralne državne manifestacije povodom 20 godina od početka NATO bombardovanja govorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je naglasio da nikada u Nišu nije video toliko ljudi, navodeći da se na Trgu kralja Milana okupilo oko 22.000 građana.
Vučić je rekao da Srbija neće zaboraviti žrtve ali da je spremna na pomirenje.

“Smrt 2.500 civila, posebno 79-oro dece, za nas će uvek biti zločin, a za njih čak i ako to hoće da priznaju, samo greška. Na to nikada nećemo pristati, nemamo prava da pognemo glavu i sebi kažemo greška jer bi to značilo da i sopstvene živote doživljavamo kao grešku. Naš narod nije greška. Mi smo brojčano mali narod, narod spreman na žrtvu, ali i pomirenje”, rekao je Vučić.

Kada se tokom govora obraćao demineru Slađanu Vučkoviću, koji je tokom deminiranja NATO bombi doživeo nesreću i ostao bez obe ruke i jedne noge, predsednik Srbije je zaplakao.

“Dragi Slađane, izgubili ste šake na 107. mini koju su zločinci bacili na Srbiju. Hvala vam na junaštvu, na odanosti otadžbini. I za razliku od vas, ja mogu da plačem. Imam pravo na to, vi nemate, vaši unuci Bogoljub i Anđela bi se ljutili”, rekao je Aleksandar Vučić.
Navodeći da 1999. godine “gotovo da nismo imali prijatelje”, on je ocenio da smo tada bili suočeni sa “koalicijom bogatih i moćnih koji su imali jasan cilj da nas poraze, unize i deo naše teritorije daju nekom drugom”.

“Srbija je danas desetostruko jača nego 1999. godine, jača nego što je ikada bila. Srbija se poput ptice feniks oporavila i od sankcija, agresije, unutrašnje pljačke zemlje…Na putu oporavka ne mogu da nas zaustave, a poraz Srbije ma koliko čekali, nećete dočekati. Srbiju niko ne može da pokori. Suština slobodne, nezavisne Srbije je da pognemo glavu kada mi to hoćemo, a ne kada oni to traže”, rekao je Vučić.

loading...
loading...

On je izrazio zahvalnost Srbima sa Kosova i Metohije kao “najboljima medju nama” i izrazio nadu da “nikome neće pasti na pamet da ih napada i ubija”.

HAOS U NIŠU: Više od 300 autobusa dovezlo ljude iz drugih gradova da kliču Vučiću, svi dobijaju sendvič i vodu

Vučić je rekao i da je narod Srbije odlučio da nećemo da budemo deo NATO pakta i dodao da “nikome ne pretimo već samo hoćemo da štitimo svoju zemlju”.

Obeležavanju Dana sećanja na žrtve NATO agresije u Nišu prisustvovali su i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri Vlade Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, predsenica Republike Srpske Željka Cvijanović, ambasadori Rusije i Kine u Beogradu, Aleksandar Čepurin i Čen Bo.

Za 78 dana NATO agresije poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi, a zvanični podaci ne postoje.

Tokom bombardovanja izvršeno je 2.300 vazdušnih udara na 995 objekata širom zemlje, a 1.150 borbenih aviona lansiralo je blizu 420.000 projektila ukupne mase 22.000 tona.

loading…

Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, a naredbu je tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku, izdao generalni sekretar NATO-a Havijer Solana. Povod su bila su dešavanja u selu Račak gde je u januaru 1999. godine ubijeno 40 Albanaca. Vlast u Beogradu 1999. je govorila da je operacija Račak bila legitimna akcija. Prema izveštaju srpskih patologa tela nisu pokazivala ništa što je odstupalo od zvanične verziju Beograda da je reč o ljudima poginulim u borbi.

HAOS U NIŠU: Više od 300 autobusa dovezlo ljude iz drugih gradova da kliču Vučiću, svi dobijaju sendvič i vodu
DSS postavio spomenik “Vučić – poslednja NATO raketa”
BEOGRAD GRMI: Ogroman broj ljudi na večerašnjem protestu protiv Vučića, kolonu predvodili uhapšeni studenti
ULIČARSKI STIL PREDSEDNIKA: Vučić više ne može da sakrije nervozu, pa NAPADA NOVINARE
ŠOU BARBARE I NEBOJŠE: Režimska novinarka u svom nepismenom stilu postavlja naručena pitanja (VIDEO)
Promociju Vučića na RTS-u građani plaćaju 60 MILIONA EVRA!

KAKO JE VUČIĆ PONIZIO SRBIJU: Zagrljaj sa Klintonom pamtiće se vekovima


Izvor: insajder, beta, nezavisni / Foto: kurir
PODELITE OVU VEST: