NAJBOLJI U SRBIJI: Veslački klub Smederevo osvojio prvo mesto na državnom prvenstvu

  • Nezavisni.rs
  • 2019-03-24
  • Komentari isključeni za NAJBOLJI U SRBIJI: Veslački klub Smederevo osvojio prvo mesto na državnom prvenstvu

Na nedavno završenom prvenstvu Srbije na ergometrima u Zrenjaninu, Veslački klub Smederevo ostvario je istorijski rezultat osvojivši prvo mesto u ukupnom plasmanu sa 74 boda, dok su Veslački klubovi Partizan i Crvena zvezda bili na drugoj i trećoj poziciji.


Na pitanje kako je bilo na vodi, Miroslav Jovanović, kandidat za juniorsku reprezentaciju Srbije kaže: “Pa teško, nije baš najbolje vreme, talasi, voda, dobro. Naravno i hladno, to uvek, u ovom periodu pogotovo”.
Ipak, volja za uspehom je jača. Na prvenstvu Srbije na ergometrima predstavili su se u svim kategorijama i u ukupnom plasmanu bili najbolji.

„Osvojio sam srebro, mislim dobar je to uspeh za mene ali uvek može, naravno, bolje. To je moj lični rekord i cilj da izborimo to mesto u reprezentaciji Srbije”, dodaje Miroslav Jovanović.

Veljko Vukašinović, kandidat za kadetsku reprezentaciju Srbije kaže: “Ja sam zauzeo treće mesto sa svojim ličnim rekordom od 6:34 i bila je veoma jaka konkurencija i baš sam zadovoljan kako sam izveslao.”

Ovo je prvi put u istoriji kluba da su ekipni pobednik na državnom nivou. Sada je pred njima naporna sezona da održe svoj teško zarađeni status prvaka.
„Naš zadatak trenera je da probamo da prenesemo to što smo postigli na ergometrima da prenesemo i na vodu i potrudićemo se da uvek idemo na najviše moguće rezultate, kao i predhodnih godina”, napominje Saša Dragutinović, trener VK Smederevo.

Naredni izazov za koji se spremaju je Internacionalno takmičenje u Zagrebu koje je ujedno i kontrolna regata za sastav naše reprezentacije.

loading...
loading...

BEOGRAD GRMI: Ogroman broj ljudi na večerašnjem protestu protiv Vučića, kolonu predvodili uhapšeni studenti
PRETNJE BOŠKU OBRADOVIĆU: Dveri poručile da će Vučić biti odgovoran!
ULIČARSKI STIL PREDSEDNIKA: Vučić više ne može da sakrije nervozu, pa NAPADA NOVINARE
ŠOU BARBARE I NEBOJŠE: Režimska novinarka u svom nepismenom stilu postavlja naručena pitanja (VIDEO)
PRETNJA! – Doći ćete na Vučićev nastup ili SMANJENJE PLATE!
MILOŠEVIĆ JE ODBIO OVE USLOVE ZAPADA! Rekao je NE Klintonu i Srbija je ušla u RAT protiv NATO PAKTA
Promociju Vučića na RTS-u građani plaćaju 60 MILIONA EVRA!
loading…

KAKO JE VUČIĆ PONIZIO SRBIJU: Zagrljaj sa Klintonom pamtiće se vekovima


Izvor: rts / Foto: vkcz
PODELITE OVU VEST: