Dečak (7) sa Kosova zaklan nasred ulice u Švajcarskoj

Sedmogodišnji dečak Mergim L. (ime promenio švajcarski portal Blick) nasmrt je izboden nožem nasred ulice u četvrtak u Bazelu, na severu Švajcarske, dok se vraćao iz škole, a u vezu s ubistvom dovodi se penzionerka (75) koja se predala policiji.


– Učenik je napadnut oko 12.45 sati dok se sam vraćao kući – saopštila je policija.
Njegova učiteljica koja je prolazila pored mesta zločina pronašla je teško povređenog dečaka u lokvi krvi i odmah pozvala pomoć, ali je mališan umro nakon prijema u bolnicu.

Nedugo posle, 75-godišnja starica se predala policiji rekavši da je napala dete, ali nije otkrila razlog svog čina. Žena je uhapšena, a policija pokušava da sazna da li je osumnjičena povezana s detetom i s njegovom porodicom.

Kako saznaje švajcarski list Blick, ubijeni dečak je poreklom s područja bivše Jugoslavije. Roditelji su mu se doselili iz Lipljana u Bazel, a 75-godišnjakinja ga je ubola nožem u vrat.

Ovu informaciju prenela je i kosovska televizija Klan Kosova.

Na mestu tragičnog događaja šokirani građani ostavljaju cveće i pale sveće tugujući za ubijenim dečakom. Neki svedoci kažu da su u jednom trenutku čuli vrisak, ali sve do dolaska hitnih službi uopšte nisu pomislili da se dogodila tragedija, s obzirom da je u neposrednoj blizini škola i deca tamo neprestano prolaze pa često znaju da budu glasna. Neki od njih rekli su kako su dečaka zatekli u lokvi krvi nasred ulice.

Kako prenosi švajcarski list, majka dečaka je za tragediju saznala tek posle nekoliko sati.

loading...
loading...
– Majka je tek oko 20 sati saznala da je njen sin izboden. Do tada je mislila da je dečaka udario automobil – rekao je jedan od prijatelja porodice.

Inače majka, koja već sedam godina živi u Švacarskoj, a čiji muž je odrastao u Bazelu, obično svakog dana ide po dete u školu, ali ovog kobnog dana nije mogla jer joj je mlađe dete bilo bolesno.

ULTIMATUM: Ako Vučić ne ispuni zahteve, idemo u blokadu nastave i ulica!
MOBILIZACIJA U NIŠU: Svi zaposleni u javnim preduzećima moraju da dočekaju Vučića u nedelju
BEOGRAD SE ODREKAO KARADŽIĆA: Vučić nije rekao ni reč o presudi
Promociju Vučića na RTS-u građani plaćaju 60 MILIONA EVRA!
VUČIĆEV STRAH JE OGROMAN: Protesti će biti još masovniji i jači
STRMOGLAVI PAD: SNS na 35% podrške, opozicija iznad 20%!
loading…

JEZIVO! – Policajci su me tukli, dva dana mi nisu dali vode da pijem


Izvor: informer, blick / Foto: ap
PODELITE OVU VEST: