TORTA ZA POLA SATA: Šeherezada sa keksom i voćem svideće se svima

Šeherezada torta je jedna od najpopularnijih inajomiljnijih kod nas. Ipak, ovo je nešto drugačiji recept jer sadrži keks i jednostavno se pravi.





Moćna voćna torta koja se pravi za svega 30 minuta mora da bude omiljeni recept svake domaćice.

Evo kako da napravite Šeherezadu kakvu do sada niste jeli i uštedite gomilu vremena.

Sastojci:

– 1 pakovanje keksa,

– 1 l mleka,

– 3 puding vanile,

– 6 kašika šećera,

– 150 g margarina,

– 500 g slatke pavlake,

– 600 g malina (ili drugog sezonskog voća)

Priprema:

8 dl mleka staviti da se kuva sa šećerom, a puding iznešali sa preostalim mlekom. Kad puding provri i  kad se prohladi treba ga izmiksati sa margarinom, pa varjačom umešati u sve 2 kašike umućene slatke pavlake. Keks podeliti na tri dela, jedan deo poređati na tacnu (nije potrebno umakati u mleko).




Premazati trećinom fila i poređati polavinu malina ili drugog sezonskog voća. Preko malina premažite trećinu slatke pavlake.

Postupak ponovite još dva puta s tim da maline stavljate još samo na drugi red, odnosno u treći red ide keks, fil, šlag. Ukrasite po želji.

JELO ZA POST NA VODI: Čorba od praziluka (recept)
Pasulj prebranac na hilandarski način (Recept)
POSNE KIFLICE SA ORASIMA: Slatko pecivo bez mleka i jaja (RECEPT)
Recept za krofne kakve su se nekad pravile
VOLITE ČOKOLADU? – Napravite je sami, brzo i lako!
loading…

STIGLA ŽIVADINKA! – Grocka dobila predsednicu posle smene Simonovića


Izvor: recepti.com / Foto: pixabay
PODELITE OVU VEST:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *