TORTA ZA POLA SATA: Šeherezada sa keksom i voćem svideće se svima

Šeherezada torta je jedna od najpopularnijih inajomiljnijih kod nas. Ipak, ovo je nešto drugačiji recept jer sadrži keks i jednostavno se pravi.





Loading...

Moćna voćna torta koja se pravi za svega 30 minuta mora da bude omiljeni recept svake domaćice.

Evo kako da napravite Šeherezadu kakvu do sada niste jeli i uštedite gomilu vremena.

Sastojci:

loading...
loading...

– 1 pakovanje keksa,

– 1 l mleka,

Loading...

– 3 puding vanile,

– 6 kašika šećera,

loading...

– 150 g margarina,

– 500 g slatke pavlake,

– 600 g malina (ili drugog sezonskog voća)

Priprema:

8 dl mleka staviti da se kuva sa šećerom, a puding iznešali sa preostalim mlekom. Kad puding provri i  kad se prohladi treba ga izmiksati sa margarinom, pa varjačom umešati u sve 2 kašike umućene slatke pavlake. Keks podeliti na tri dela, jedan deo poređati na tacnu (nije potrebno umakati u mleko).




Premazati trećinom fila i poređati polavinu malina ili drugog sezonskog voća. Preko malina premažite trećinu slatke pavlake.

Postupak ponovite još dva puta s tim da maline stavljate još samo na drugi red, odnosno u treći red ide keks, fil, šlag. Ukrasite po želji.

JELO ZA POST NA VODI: Čorba od praziluka (recept)
Pasulj prebranac na hilandarski način (Recept)
POSNE KIFLICE SA ORASIMA: Slatko pecivo bez mleka i jaja (RECEPT)
Recept za krofne kakve su se nekad pravile
VOLITE ČOKOLADU? – Napravite je sami, brzo i lako!
loading…

STIGLA ŽIVADINKA! – Grocka dobila predsednicu posle smene Simonovića


Izvor: recepti.com / Foto: pixabay
PODELITE OVU VEST:
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *