Promociju Vučića na RTS-u građani plaćaju 60 MILIONA EVRA!

Predstavnici Saveza za Srbiju u Nišu ocenili su danas da je Srpska napredna stranka podelila Srbiju na one koji ispred televizora gledaju promociju Aleksandra Vučića i one koji na trgovima protestuju protiv njega, pozivajući tu stranku da “otvori medije” i time “smanji podele i tenzije i u društvu.“


Na konferenciji za novinare, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković je ocenio da državni funkcioneri, kao i skoro svi nacionalni i lokalni mediji “šalju potpuno iskrivljenu sliku” u vezi sa građanskim protestima, drugim događajima ili stvarnosti, te građani više ne znaju da li da veruju njima ili svojim očima, novčaniku i frižideru.
– Svaki građanin koji ima brojilo za struju mesečno izdvaja dva evra za objektivno informisanje javnog servisa. Ako u Srbiji ima 2,5 milona brojila, onda prostom računicom možemo zaljučiti da građani za RTS izdvajaju pet miliona evra mesečno, odnosno 60 miliona evra godišnje. To za jedan nacionalni javni servis verovatno nijemnogo, ali je to skoro godišnji budžet grada Niša- rekao je Stanković.

On je dodao da je u Srbiji otvoreno 200 fabrika “samo na televiziji” i da će ih biti 1200 “samo na televiziji”.

– Postoji li zakon koji reguliše Javni servis, nacionalnu frekvenciju? Da, postoji ali se ne poštuje. Da li postoji pravosuđe? Da, ali nije nezavisno. Zato je i moguće da se deca koja su učestvovala u dešavanjima kod RTS-a po hitnom postupku pošalju u zatvor za nekoliko sati, a da se onda na „preporuku“ Svemogućeg aboliraju, odnosno puste iz zatvora. Kadija te tuži, Kadija ti sudi, ali i oslobađa- kazao je on.

Član Povereništva Narodne stranke Dragan Stojadinović je dodao da je “ulazak opozicije na RTS samo posledica izveštavanja RTS-a i drugih medija sa nacionalnom frekvencijom”, koji dugo ignorišu veliki broj građana i njihovih političkih predstavnika, što uvek dovodi do tenzija.
– Srpska napredna stranka u Nišu, kroz konkursno sufinansiranje medijskih projekata, a novcem građana koji je dovoljan za finansiranje jednog javnog servisa, finansira privatne televizije koje promovišu naprednjačku politiku. Umesto toga, Savez za Srbiju insistira da grad Niš dobije regionalni ili makar gradski javni servis- rekao je on, dodajući da na postojećim niškim televizijama Narodna stranka nije niti jednom gostovala za godinu i po dna, koliko postiji.

Predstavnici SzS pozvali su građane na sutrašnji protest “1 od 5 miliona” u Nišu, na kojem će govoriti predsednik DS Zoran Lutovac i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić. Protest počinje u 18 časova na centralnom Trgu kralja Milana, u organizaciji Pokreta mladih “Za Niš bez straha”.

loading...
loading...

SUTKINJA SE CINIČNO SMEJALA: Izricala presudu sa zadovoljstvom i poslala me u zatvor da gledam Vučića
ORGANIZATORI PROTESTA: Nema razgovora sa Vučićem, jer je manipulator
ĐUKA PONOVO BRILJIRA: Đilasove sudije namerno osudile decu kako bi napakostile Vučiću
STUDENTI BLOKIRALI BEOGRAD – PROTEST PROTIV VUČIĆEVIH KORDONA
STIGLA ŽIVADINKA! – Grocka dobila predsednicu posle smene Simonovića
VUČIĆEV STRAH JE OGROMAN: Protesti će biti još masovniji i jači
STRMOGLAVI PAD: SNS na 35% podrške, opozicija iznad 20%!
loading…

Policija uhapsila predsednicu Dosta je bilo Branku Stamenković i Hanu Adrović, puštene bez obrazloženja


Izvor: danas / Foto: rtsprintscreen
PODELITE OVU VEST: