VUČIĆU, NEMOJ TI DA NAS MILUJEŠ! – Uhapsio si mirnog studenta Filozofskog fakulteta

Advokat Božo Prelević, zastupnik Miloša Dekića, jednog od uhapšenih na protestu tokom kojeg je došlo do upada u zgradu RTS-a, kaže da je vlast delovala “histerično”.

“Ako je neko nešto napravio tamo, onda je to Boško Obradović. Ali vlast zna da kad bi primenila tu vrstu pravde, on bio žrtva, pa bi mu skočio rejting. Ovo manje boli”, kaže Prelević.

“Dekić se tereti za drsko ponašanje, pri čemu imamo snimak gde on stoji s novinarima. On radi disertaciju na temu protesta. I na prvi poziv žandarma on je ustao da izađe iz zgrade. Jedini saslušani svedok u njegovom slučaju je policajac koji je rekao da on nije ništa radio, nije bio nasilan…Ima snimak koji prikazuje da je Dekić bio miran, a oni kažu – to je taj krvoločni neprijatelj koji ugrožava bezbednost…Ne postoji nikakav dokaz, na taj način su mogli da pohapse sve novinare”, kazao je Prelević u Novom danu.

Prelević kaže da je “nastrašnije” što predsednik Srbije govorio da će “pomilovati optužene”.

“Nek on pomiluje tog sudiju koji je donosio takve presude, nek pomiluje premijerku, ali ne može da pomiluje nevinog čoveka. Mi hoćemo nepristrasan sud, ništa više”, rekao je Prelević.

Kako je rekao, Dekić nikada ranije nije osuđivan, nije imao ni prekršajnu prijavu.

“Jako su pogrešili u celom postupku. Ako je neko nešto i napravio, onda je to Boško Obradović. Ali vlast zna da kad bi primenila tu vrstu pravde, on bi bio žrtva, pa bi mu skočio rejting. Ovo manje boli”, kazao je advokat.

Prema njegovim rečima, stvar se okreće kada su na ulicu izašla deca iz Filološke gimnazije.
loading...
loading...

“Pa ste onda imali kordon policije i decu s druge strane. Kad su još rekli da će, ukoliko ne oslobode njihovog druga, pozvati sve srednjoškolce da izađu na ulice, tu su stvari postale ozbiljne”, kaže Prelević.

Aleksandar Vučić je u jednom trenutku najavio da će tražiti pomilovanje za sve privedene i uhapšene.

“To je poruka pravosuđu kada on kaže – ‘Ja sam taj koji upravlja zemljom. Bićete osuđeni, bićete pomilovani’. Čemu onda sud? I to – ‘ja ću da vas pomilujem’, to je akt milosrđa. Kome to treba kad ljudi nisu krivi…I kako su posle za dva sata našli da nema nigde nikakvog dela”, ocenio je Prelević.

Naglašava da jedino što je u tom slučaju bilo potrebno je nepristrasan sud.

“Kada imate potpuno nevinog čoveka i sve dokaze da je nevin, meni samo treba nepristrasan sud. Čudu ne mogu da se načudim svom drugu Bijoševiću, da neko zaglavi zatvor, a on ćuti. Kada je bio u ‘Evropljaninu’ svi smo čitali te tekstove…Šta mu ovo sad trebalo…Da vi vidite proteste u Venecueli, Parizu, a ne vidite šta se dešava u Beogradu. Pa dovoljno je da uključiš kameru i ćutiš, nista ne moras da pričaš”, kazao je.

STRANI FUNKCIONER IZLUDEO VUČIĆA: Ili ćeš raditi šta treba ili će doći drugi!
VUČIĆEV STRAH JE OGROMAN: Protesti će biti još masovniji i jači
MEŠANJE PREDSEDNIKA U SUDSTVO: Da li je Vučić glavni sudija u Srbiji?
VUČIĆ: POSLE DANAŠNJIH PROTESTA DOBIĆU VIŠE GLASOVA – Sinoć bilo 1.584 ljudi, a danas 450
STRMOGLAVI PAD: SNS na 35% podrške, opozicija iznad 20%!
loading…

UROŠ SAVIĆ – ŽRTVA REŽIMA Pogledajte zbog čega je ovaj momak osuđen na 30 dana zatvora!


Izvor: n1 / Foto: topvesti
PODELITE OVU VEST:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.