POLICIJA ODBILA POSLUŠNOST! POLICIJSKI SINDIKAT PODRŽAO PROTESTE: Policija da brani građane!

Policijski sindikat Srbije pozvao je kolege, policajce, ukoliko dobiju naređenje da se fizički obračunaju sa demonstrantima u Beogradu, to naređenje odbiju.


„Policija mora da sačuva svoj obraz i da ne bude sredstvo politike, već da brani svoj narod i uvek bude na strani naroda“, naveo je taj sindikat.

PSS je takođe apelovao na demonstrante da ni oni ne napadaju policajce. „Da ih ne vređaju, ne psuju, jer oni su njihovi sugrađani, prijatelji, komšije. Davno je prošlo vreme da se policija i građani mrze i gledaju sa nepoverenjem. Ukažite poštovanje policiji, a policija će biti na strani naroda. Policija treba da se drži Ustava i zakona, a ne volje političara“.
Izlazeći van okvira svojih nadleznosti, Stefanović je svojim naređenjem doveo u životnu opasnost građane i same policajce, navodi se. Stefanović je, dodaje se, nepromišljeno pokrenuo spiralu nasilnih naređenja, koje mogu imati teske posledice po Srbiju.

Prema rečima organizatora protesta policija je odbila da razbija protest i napadne građane, pa je na ulice izvedena i vojna policija.

MINISTARKIN MUŽ PREGAZIO DETE: Ranko Dejanović automobilom udario devojčicu
BUJOŠEVIĆ: Upadom u RTS „Jedan od pet miliona“ izgubili legitimitet
BRNABIĆ: Protestuju vandali i huligani
VUČIĆ U PADU: Koliko će ostati na vlasti više ne zavisi od njega
STRMOGLAVI PAD: SNS na 35% podrške, opozicija iznad 20%!
loading…


Izvor: n1 / Foto: n1
PODELITE OVU VEST:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Loading...