PROTEST U SMEDEREVU: „Govorila gradonačelnica Jasna Avramović“, građani blokirali centar grada (VIDEO-FOTO)

Protest „Jedan od pet miliona“ održan je sedmi put u Smederevu.


Građanima se na platou kod Karađorđevog duda obratio novinar Milan Jovanović, kome je zapaljena kuća po nalogu čelnika SNS-a iz Grocke Dragoljuba Simonovića.

Jovanović je građanima rekao da je na sve načine pokušavao da spreči napade koje je preživeo, da se obraćao svim institucijama, kao i tada premijeru, a sada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali da nije dobio nijedan odgovor.

On je ocenio da sudstvo u Srbiji ne postoji, da su to sudovi koji presuđuju u ime Srpske napredne stranke, a ne u ime naroda.

Nakon Jovanovića, građanima se obratila aktuelna gradonačelnica Jasna Avramović koju su građani izviždali. Naime, organizatori su pripremili iznenađenje za učesnike protesta. Lice Avramovićeve ponela je jedna ženska osoba, dok su sa razglasa odzvanjale izjave gradonačelnice.

Nakon skupa kod Duda građani su krenuli u protestnu šetnju i blokirali širi centar grada. Saobraćajna policija je zaustavila sva vozila i obezbedila prolaz protestne kolone.

Ispred sedišta SNS-a u Smederevu građani su burno reagovali skandirajući „Vučiću, lopove“, „Izlazite napolje“, „Lopovi, lopovi“, „Vučiću, pe*eru“, „Vučiću, odlazi“ i druge parole, koje su ponavljali i tokom cele rute.

[metaslider id=8707]

Protest je završen na Trgu republike, a naredni, osmi protest, zakazan je za petak, 22. mart u 18 časova na platou kod Karađorđevog duda.

loading…
SMEDEREVO: Jasna Avramović se povlači iz politike

SRBIJI PRETI TERORISTIČKI NAPAD: Zbog pokolja na Novom Zelandu moguća osveta!


Izvor: nezavisni.rs, rtvsuper-smederevo / Foto-video: nezavisni.rs, rtvsuper-smederevo
PODELITE OVU VEST:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Loading...