Đurić: Sve smo sigurniji da Tači i Veselji stoje iza Oliverovog ubistva

Sve smo sigurniji da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.


Đurić je saopštenju dodaje da očekuje da će srpski istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju jer je „to nešto što ceo svet treba da zna“.„Zato u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe.Srbija nikome ne preti i, za razliku od Prištine, poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu i Metohiji svakako ne treba da brinu zbog Tačijevog zveckanja oružjem, jer naša država će se na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti“, ističe je u svom saopštenju Đurić.

Kako navodi, Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja, kako dodaje, traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima.

Prema njegovim rečima, prištinske pretnje su pravo lice njihove politike.

„Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika – politika prošlosti. Nasuprot tome, mi ćemo nastaviti da se borimo za budućnost svih naših građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost“, naglašava Đurić.

Ističe da će se boriti i za budućnost i bolji život „naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima“.

 

UPRKOS OTIMANJU TREPČE I PLATFORMI PRIŠTINE: Vučićevi ministri i dalje sede u Vladi Ramuša Haradinaja
VUČIĆ POTVRDIO: Ništa nećemo preduzimati protiv Prištine
Vučić ima rok od 30 dana za ostavku ili 13. aprila OPŠTE DEMONSTRACIJE U BEOGRADU
VUČIĆ: Vučićević je častan i pristojan čovek (VIDEO)
NEZAPAMĆENA SKUPOĆA: Povrće u Srbiji 34 odsto skuplje nego pre godinu dana
Je*em ja mater svima koji učestvuju u protestima, a nisu im meta naprednjaci

 

loading…

 


Izvor: danas / Foto: espreso
PODELITE OVU VEST:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Loading...