Telekom ukinuo RTS za dijasporu, ali stiže NOVA S

Građani u dijaspori koji prate programe preko platformi United Grupe danas će ostati bez programa Radio televizije Srbije.


Ovo je rezultat neuspešnih pregovora United Grupe sa Telekomom Srbija, koji je danas izdao nalog da se svi programi javnog servisa uklone iz naše ponude korisnicima, saopštila je kompanija.

„Nekoliko puta smo ukazivali da će upravo građani platiti cenu ugovora koji je RTS potpisao sa Telekomom Srbija o prodaji programa u inostranstvu. Bilo je jasno da nove cene, nekoliko desetina puta veće, ne pokazuju dobru nameru prema građanima u dijaspori, ali ukazuju i na nekorektan potez prema konkurenciji u želji da nam se otme deo tržišta“, saopštila je United Grupa.

Dodaje se da je United Grupa zbog građana u inostranstvu pokušala da pregovara nekoliko meseci sa Telekomom, apelujući da istaknu realne cena za emitovanje kakve imaju svi javni servisi u Evropi, trudeći se da korisnici ne budu kažnjeni zbog odnosa Telekoma prema United Grupi.

„Nažalost, ucenjivački pristup i nerealne tržine cene nismo mogli da prihvatimo. Javni servis koji pripada svim građanima i koji stanovnici Srbije već plaćaju preko pretplate, a takođe i iz budžeta, postao je izgleda po poslednjim potezima Telekoma njihova svojina, kojoj mogu da podižu cene do nivoa koji ni jedna zdravorazumna kompanija ne bi prihvatila. Zbog toga će, nažalost, da oštete i stotine hiljada građana u dijaspori“, piše u saopštenju.

United Grupa veruje, ipak, da će najnoviji program televizije Nova S doneti potpuno nov kvalitet gledaocima u dijaspori i pdoseća da za 11 dana počinje emitovanje vrhunskog programa iz svih segmenata jedne televizije – najbolji filmski i serijski program, najbolji informativni, zabavni i sportski program.

Televizija Nova S sa novim imenom startuje 25. marta, umesto nekadašnjeg TOP kanala. Na ovom kanalu gledaoci će moći da prate informativni program koji čine vesti koje realno odslikavaju stvarnost u Srbiji, pojačan talk show emisijom Olje Bećković „Utisak nedelje“ i emisijama Insajdera Brankice Stanković „Male Velike priče“ i „Insajderov pregled nedelje“.

Nova S biće prepoznatljiva i po zabavnom programu, kultnoj emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ i jutarnjem programu „Mentalno razgibavanje“. Verujemo da publika sa nestrpljenjem očekuje i nove epizode serija „Žigosani u reketu“, „Senke nad Balkanom“, „Ubice mog oca“, a uskoro će biti emitovana najnovija ostvarenja „Zaspanka za vojnike“ i serijal „Mile protiv tranzicije“.

„Ponudićemo i domaćim gledaocima i našim građanima u dijaspori televiziju Nova S sa najkvalitetnijim programom iz Srbije. Naša kompanija se i dalje pridržava slogana ‘Sve najbolje na jednom mestu’ na kanalima United Grupe“, navodi se u saopštenju.

 

loading…

 

 

Vučić ima rok od 30 dana za ostavku ili 13. aprila OPŠTE DEMONSTRACIJE U BEOGRADU
SRBIJA SE UMIRIT NE MOŽE: Desetine hiljada ljudi na protestima širom Srbije! (VIDEO)
VUČIĆ: Vučićević je častan i pristojan čovek (VIDEO)
NEZAPAMĆENA SKUPOĆA: Povrće u Srbiji 34 odsto skuplje nego pre godinu dana
Je*em ja mater svima koji učestvuju u protestima, a nisu im meta naprednjaci

JEDAN OD PET MILIONA U NEMAČKOJ: Prvi protest protiv Vučića u Berlinu

loading…

Izvor: danas / Foto: n1
PODELITE OVU VEST:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Loading...