Vučić ima rok od 30 dana za ostavku ili 13. aprila OPŠTE DEMONSTRACIJE U BEOGRADU

  • Nezavisni.rs
  • 2019-03-12
  • Komentari isključeni za Vučić ima rok od 30 dana za ostavku ili 13. aprila OPŠTE DEMONSTRACIJE U BEOGRADU

Potpisnici “Sporazuma sa narodom” saopštili su danas da zahtevaju odlazak aktuelnog režima i slobodne izbori na svim nivoima, za šta su vlastima dali rok od 30 dana. U slučaju da se režim ogluši i o ove zahteve, 13. aprila organizovaće veliki narodni protest u Beogradu, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiji.


“Građani Srbije već tri meseca protestuju u preko 90 gradova. Režim se oglušio o sve zahteve građana koji se odnose na medijske slobode, obračun sa kriminalom i zloupotrebama vlasti i transparentnost u rešavanju kosovskog pitanja. Dosta je sa ponižavanjem građana Srbije. Nemamo više vremena za čekanje. Vreme je da aktuleni režim ode da bi građanima bilo bolje”, navode potpisnici Sporazuma.

Posle tri meseca velikih narodnih protesta protiv vlasti pod imenom “1 od 5 miliona” u više od 90 gradova i opština u Srbiji, naveli su da imaju samo jedan zahtev: odlazak aktuelnog režima i slobodni izbori na svim nivoima.

 

loading…

 

“Zahtevamo momentalne ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković. Tražimo izbore na svim nivoima koji će se održati nakon 6-9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore”, dodaje se.

Prvi korak ka slobodnim medijima je trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV i smena članova REM-a, navode, a novo rukovodstvo RTS i RTV mora da obezbedi objektivno i nepristrasno informisanje na javnim medijskim servisima, a novi sastav REM mora da obezbedi poštovanje zakona o javnom informisanju od strane svih emitera.

“Za ispunjavanje ovih zahteva vlastima dajemo rok od 30 dana. U slučaju da se režim ogluši i o ove zahteve, organizovaćemo 13. aprila veliki narodni protest u Beogradu, na koji ćemo pozvati građane iz cele Srbije. U međuvremenu nastavljamo punu podršku svim protestima “1 od 5 miliona” koji se održavaju širom Srbije”, poručili su oni.

VUČIĆ SPISKAO MILIONE EVRA: Kampanja “Budućnost Srbije” ojadila građane!
Vučić će morati da kaže Moskvi da prizna Kosovo!
TRI DANA OD OTIMANJA TREPČE: Vučić ni reč o merama Beograda protiv Prištine
SNS DIREKTORKA OJADILA DRŽAVU – Sa mužem pokrala milione, podnela ostavku I NEĆE ODGOVARATI!
PLJAČKA! Za Tomu i Dragicu od građana se otme 1,2 miliona mesečno!

loading...
loading...

loading…

Izvor: nezavisni.rs / Foto: ap
PODELITE OVU VEST: