UPRKOS OTIMANJU TREPČE I PLATFORMI PRIŠTINE: Vučićevi ministri i dalje sede u Vladi Ramuša Haradinaja

  • Nezavisni.rs
  • 2019-03-12
  • Komentari isključeni za UPRKOS OTIMANJU TREPČE I PLATFORMI PRIŠTINE: Vučićevi ministri i dalje sede u Vladi Ramuša Haradinaja

Petar Miletić, član Pokreta slobodnih građana, smatra da je reakcija Beograda na platformu Prištine bila “histerična”, te da bi efikasnije bilo da je Srbija povukla svoja dva ministra iz Vlade Kosova.


“Da li (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić misli i na svoja dva ministra koja sede u Vladi Kosova, kad kaže: ‘Sikter bando iz Prištine’ (…) Gde je platforma Skupštine Srbije, zašto nisu dali svoju platformu i imali proaktivni stav”, upitao je on.

Na primedbu Veljka Odalovića da Srpska lista nije lista Vlade Srbije, već da je reč o predstavnicima Srba sa Kosova koji odluke donose samostalno uz povremeno koordinaciju sa Beogradom, Miletić je odgovorio tvrdnjom da ne postoji funkcioner Srpske liste koji istovremeno nije član vladajuće Srpske napredne stranke u Srbiji.

 

loading…

 

Da li je Beograd “izigran” i zbog čega je Haradinaj nervozan?

Miletić je dodao i da je Beograd “izigran” potpisivanjem Briselskog sporazuma, jer se prvih šest tačaka tog dokumenta odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, a šest godina kasnije, kako je istakao, nemamo ni Z od ZSO.

Pregovaračka platforma nije, međutim, jedino pitanje koje opterećuje odnose Beograda i Prištine. Naime, dijalog dve strane je već mesecima u blokadi zbog jednostrane odluke Vlade Kosova da uvede taksu od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH.

VUČIĆ SPISKAO MILIONE EVRA: Kampanja “Budućnost Srbije” ojadila građane!
Vučić će morati da kaže Moskvi da prizna Kosovo!
TRI DANA OD OTIMANJA TREPČE: Vučić ni reč o merama Beograda protiv Prištine
SNS DIREKTORKA OJADILA DRŽAVU – Sa mužem pokrala milione, podnela ostavku I NEĆE ODGOVARATI!
PLJAČKA! Za Tomu i Dragicu od građana se otme 1,2 miliona mesečno!

loading...
loading...

Vučić će morati da kaže Moskvi da prizna Kosovo!


Izvor: nezavisni.rs, n1 / Foto: RTK
PODELITE OVU VEST: