PUTIN OKRENUO LEĐA VUČIĆU: Odnosi zahladili posle posete Beogradu

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je Beograd 17. januara ove godine. Od tada je prošlo skoro dva meseca, a u domaćoj javnosti gotovo da nema informacija o njegovim aktivnostima.


Da su odnosi između predsednika Srbije i Rusije promenili pravac bilo je jasno već tokom posete, kada je Putin odbio da se obrati pristalicama SNS-a koje su došle na skup ispred hrama Svetog Save na Vračaru, ali i da prenoći u Beogradu, što je Vučić prethodno najavio.

Pojedini mediji izvestili su da je Vučić tada Putinu saopštio plan za Kosovo što se ruskom predsedniku nije dopalo, jer se oštro protivi priznanju nezavisnosti južne srpske pokrajine, strahujući da bi američki planovi za Balkan time bili ostvareni.

Upadljivo je i to da RTS i drugi režimski mediji u poslednja dva meseca o Putinu gotovo uopšte nisu izveštavali. Takođe, izostaje i Vučićevo pozivanje na rusku podršku, što je ranije bilo svakodnevno.

Jedino što je medijski propraćeno u međuvremenu je čestitka ruskog predsednika povodom Dana državnosti Srbije, što je protokolarna stvar.

Nasuprot tome u srpskoj javnosti se sve vreme propagira da je uloga Amerike najznačajnija što takođe pokazuje da su odnosi Beograda i Moskve potpuno zahladili.

loading…

EKSKLUZIVNO: Ovako su SNS botovi okupirali Smederevo stvarajući lažnu sliku podrške Vučiću (VIDEO)
VUČIĆ: Ja sam nevin, Evropa me prevarila!
SMEDEREVO OPET BLOKIRANO: Građani masovno izašli na protest, Nikola Kojo poručio: “Vućiću, zaje**o si se!” (VIDEO)
TREPČA OTETA! VUČIĆ ĆUTI I AMINUJE! – Najveći gubitak Srbije u istoriji!
VELIKE DEMONSTRACIJE U BEOGRADU 9. MAJA – Građani iz cele Srbije dolaze da smene Vučića

PUTIN ODBIO POKLON – Šarplaninac ostao u Beogradu!


Nezavisni.rs / Foto: Abcnews
PODELITE OVU VEST:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.