SRBIJA PROTESTUJE: Građani na ulicama, ori se „Vučiću, lopove!“ (FOTO, VIDEO)

Protesti su večeras održani u Kragujevcu, Novom Pazaru, Jagodini, Brusu, Smedervskoj Palanci, Bačkoj Palanci, Vlasotincu, Batočini, Lebanu, Pirotu, Sremskoj Mitrovici, Prokuplju i Babušnici,…


Kragujevački protest politički, ali ne i stranački

Mi ćemo po stoti put ponoviti da su ovi protesti politički, ali ne i stranački, poručili su Kragujevčani, koji su se u subotu, 9. marta, okupili deseti put ove godine pod parolom 1 od 5 miliona.

– Mnogi nam zameraju da ne pominjemo lokalnu vlast. Oni će odande izaći, onako kako su na vlast i došli – uz pratnju policije, rekao je Nenad Maksimović, jedan od organizatora kragujevačkog protesta.

U svom uvodnom obraćanju spomenuo je prošle nedelje aktulenu raspravu na društvenim mrežama, oko još jednom najavljenog gostovanja Sergeja Trifunovića, prvog čoveka Pokreta slobodnih građana u Kragujevcu.

Maksimović je objasnio da organizatori u Kragujevcu, ne žele govornike koji će propagirati „uskostranačke interese“.

– Da li želite da na ovim stepenicama vidite političke lidere, pitala je odmah zatim Aleksandra Kostić iz organizacionog odbora kragujevačkog protesta.

Njeno pitanje praćeno je skandiranjem „ne“ i zvižducima. Na protestu je zatim pročitana lista zahteva upućenu kako vlasti, tako i opoziciji, prenosi portal Pressek.rs

Sociolog Jovo Bakić govor je počeo rečima da je u Šumadiji Srbija rođena, ali da nikada nije do kraja uređena. Pozvao je takođe građane na solidarnost sa Miroslavom Jovanovićem, sa Marijom Lukić iz Brusa i staricama koje u Beogradu izvršitelji izbacuju iz stanova, ali i da ostanu dosledni u prostestima i okanu se stranačkih budalaština.

Na kraju protesta Stanislava Staša Pavlović najavila je prvi protest u Kniću za  10. mart. Radoslav Ćatić iz organizacionog odbora obavestio je okupljene da će govori ubuduće trajati kraće, a šetnje duže.

U Novom Pazaru održan protest „Za sigurnu budućnost – Sandžak se budi“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Loading...