Suša: Izbora će biti, bojkot opozicije je nužan

Novinarka Gordana Suša kaže da će vanrednih parlamentarnih izbora najverovatnije biti, jer oni idu u prilog SNS. “S obzirom da će se rešenje Kosova prolongirati do kraja godine, Vučiću se isplati da kupi sebi još par godina i tako produži svoju vlast”, kazala je Suša u Novom danu.


“Davno sam rekla da nas očekuju izbori, jer kad pogledate kako se pravi kampanja, imate dve vrste – kampanju samohvale i kampanju blaćenja svih onih koji drugačije mislie, a tu spadaju i novinari. S obzirom da će se rešenje Kosova prolongirati do kraja godine, Aleksandru Vučiću se isplati da kupi sebi još tri godine i tako produži svoju vlast”, kazala je Suša.

Loading...

Prema njenim rečima, sve upućuje na to da će izbora biti.

“Ovi izbori idu samo SNS-u prilog. Ali je pitanje šta će se dešavati s protestima, jer oni isto postaju okvir za demokratske promene. Na žalost, kad ne možete kroz institucije, koje su devastirane, legalan način borbe za promene postaju protesti”, dodala je.

“Bojkot parlamenta je jako dobra ideja. Nikad nije kasno da budu jedinstveni….Oni treba da rade na odborima, da analiziraju zakone, ali prosto neće da ih manipulišu u plenumu i to je dobra odluka”, ocenila je Suša govoreći o protestu dela opozicionih partija u Narodnoj skupštini.

loading...
loading...
PROČITAJTE JOŠ:
SNS U PREDIZBORNOJ KAMPANJI – Sledeće nedelje donose odluku o izborima
Mihajlović: Vanrednim izborima vlast bi pucala sebi u nogu

“Mislim da je nužna opcija. Kod nas su izbori do te mere uništeni, da ako sada izlaziš na izbore, kao da sebi stavljaš glavu na giljotinu, to je besmisleno”, kazala je Suša.

Prema njenim rečima, opozicija nema druge mogućnosti izuzev da se krajnje dobro organizuju, a ključni zahtevi moraju biti – fer izbori i sloboda medija.

Loading...

Izvor: N1 / Foto: N1
PODELITE OVU VEST:
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline