Čeda ostaje uz Vučića – Nećemo prihvatiti bojkot

Čedomir Jovanović saopštio je da Liberalno demokratska partija (LDP) “neće prihvatiti bojkot samo zato što su na njega pozvali Dragan Đilas i Vuk Jeremić, koji i nisu u Skupštini, ili njihove perjanice iz Dveri, koji su nasmejani samo u Kremlju u zagrljaju sa ruskim ekstremistima”.


“LDP je u Skupštini Srbije zato što se borimo za Srbiju u Evropskoj uniji, zato što branimo ideju mira kroz dogovor sa kosovskim Albancima preko sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine, zato što podržavamo Bosnu i Hercegovinu kao modernu i efikasnu državu i njihovu evroatlantsku perspektivu, a sve ovo je neophodan uslov za promenu pogrešne politike i grešaka sa kojima živimo decenijama”, saopštio je Jovanović.

Dodao je da politiku LDP-a ne vode lideri Saveza za Srbiju, “jer je među njima više onih koji su sa (Aleksandrom) Vučićem bili na listama ili u koaliciji, nego onih koji to nisu.

“Oni iz Skupštine beže i lažu o nama jezikom (Vojislava) Šešelja. Nisu u Skupštini zato što nemaju šta da kažu i nemaju iza koga da se sakriju, kao što se kriju na ulici iza nezadovoljnih građana”, navodi se u saopštenju.

Jovanović kaže da će LDP nastaviti da insistira na svojoj politici – “da je društvu potrebno reći istinu bez uvijanja i izgovora, da se bez evropskih integracija i regionalne politike, koja je zasnovana na pomirenju, ne može temeljno promeniti Srbija”.

PROČITAJTE JOŠ:
NA STRANI NARODA! – Prava opozicija NAPUSTILA SKUPŠTINU!
Suša: Izbora će biti, bojkot opozicije je nužan

“Nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu. Srbija će biti normalna kada budemo prihvatili vrednosti onih zemalja u kojima ljudi oko nas odlaze da žive, a upravo sa tim zemljama su u sukobu oni koji nas pozivaju na bojkot”, naveo je on.

Jovanović dodaje da LDP nije za prećutni kompromis svih sa svima, “iz kog ćemo, ukoliko nastavimo da živimo ‘komirano’ kao što je to slučaj danas, izaći kao gubitnici, jer ostajemo bez Evrope, koju, naivno, boreći se za demokratiju, žrtvujemo zbog partnerstva sa nacionalistima”.

“Demokratska Srbija ne sme da bude oružje svih dželata koje smo jedva preživeli. Želimo da formulišemo politiku koja će ići dalje od Vučića na regionalnom i evropskom planu, politiku koja će želeti više tržišta, ljudskih prva, sloboda, i zato nećemo biti u gomili sa ekstremistima, nacošima i siledžijama”, zaključio je Jovanović.


Izvor: N1 / Foto: Koreni
PODELITE OVU VEST:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.