Opozicija bojkotuje današnju sednicu Skupštine Srbije

U deset časova počelo je jedanaesto vanredno zasedanje Skupstine Srbije, a na dnevnom redu je više izmena i dopuna postojećih i neki novi zakoni iz više različitih oblasti.


Poslanici će razmatrati zakone koji se tiču obrazovanja i vaspitanja – Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, o učeničkom i studentskom standardu, ali su pred poslanicima i izmene Zakona o oružju i municiji i o nuklearnoj bezbednosti i sigurnosti.

Loading...

Između ostalog, poslanici u Parlamentu bi trebalo i da izaberu sudije koji prvi put stupaju na sudijsku funkciju, predsednike sudova za Kragujevac i Kraljevo – na predlog Visokog saveta sudstva, ali i člana Saveta guvernera i predsednika Komisije za hartije od vrednosti.

PROČITAJTE JOŠ:
STIŽE LUSTRACIJA, VRAĆAMO OTETU DRŽAVU GRAĐANIMA! – Opozicija objavila predlog Sporazuma sa narodom
INCIDENT NA PROTESTU U BEOGRADU – Protivnici protesta gađali kamenjem ekipu N1, građani pogođeni!

Ipak, poslanici vladajuće većine će po dnevnom redu raditi sami, jer su stranke okupljene oko Saveza za Srbiju najavili bojkot rada Parlamenta. Iz SzS-a su saopštili da neće učestvovati u radu Skupštine sve dok se ne ispune zahtevi sa protesta “1od 5 miliona” i ne stvore uslovi za fer i slobodne izbore. Oni su dodali da je takav potez u skladu sa sporazumom koji su ponudili narodu.

Iz SzS navode da ne žele da učestvuju u – kako kažu – “fasadnoj demokratiji”, te da će bojkotovati i rad lokalnih skupština.

loading...
loading...

Oni su najavili formiranje Asocijacije slobodnih odbornika.


Izvor: N1 / Foto: N1
PODELITE OVU VEST:
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline