Ubio se policajac u sedištu MUP Srbije

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije uputio je saučešće porodici policajca B. Ž. (38), koji je počinio samoubistvo na radnom mestu u zgradi Siv 1 (Palata Srbije), na Novom Beogradu.


– Naš kolega je digao ruku na sebe i to je velika tragedija. Želimo njegovoj porodici da izrazimo najdublje saučešće. Iz vrha MUP Srbije nismo čuli ni reči povodom ove tragedije, a policajaca koji dižu ruku na sebe je sve više. Prema podacima našeg tima psihologa, prosek godina osoba koje su počinile samoubistvo u Srbiji je 54, dok je u policiji 36 godina. Na godišnjem nivou oko 10 pripadnika policije podigne ruku na sebe, što je ogroman broj. Više policajaca strada od svoje ruke, nego od ruke kriminalaca.

PROČITAJTE JOŠ:
NEZAPAMĆENO! – I POLICIJA PROTESTUJE!!!
Sindikati NEZAVISNOST podržali proteste – Pozvali članove na ulice!

To pokazuje kakvo je stanje u MUP Srbije već godinama, gde briga za pojedinca nije adekvatna. Iako radimo neke od najtežih poslova, odgovarajuća psihološka pomoć policajcima izostaje. Dok bude tako, ovakve tragedije će se nažalost dešavati – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.


Izvor: Vestionline / Foto: Vestionline
PODELITE OVU VEST:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.