POLICAJAC UMRO OD GRIPA – On je osamnaesta žrtva virusa u Srbiji

Policajac B.M. (43) iz Niša, kod koga je laboratorijskim analizama bilo potvrđeno prisustvo virusa gripa AH1N1, preminuo je noćas na Klinici za infektivne bolesti u Nišu, saznaje “Blic”.


On je šesta žrtva gripa u Nišu ove sezone i 18. u Srbiji, čija se smrt dovodi u vezu sa ovim virusom. Prema nezvaničnim saznanjima, on je u Klinički centar u Nišu primljen u veoma teškom stanju pre desetak dana i bio je priključen na respirator a preminuo je uprkos svim naporima lekara Infektivne klinike da se izbore za njegov život. Laboratorijske analize su potvrdile prisustvo gripa u njegovom organizmu tako da se smrt povezuje sa virusom AH1N1.

POVEZANE VESTI:
Jedna osoba preminula od gripa u Smederevu
PRETI EPIDEMIJA Više obolelih od gripa, osmoro umrlo

Direktor Infektivne klinike prof. dr Miodrag Vrbić danas nije mogao da daje nikakve izjave o situaciji sa gripom te nas je uputio na Upravu Kliničkog centra u Nišu, gde se niko ne javlja jer je vikend.

Ovo je treća smrt koja se dovodi u vezu sa gripom, u proteklih 48 časova u Nišu. Kako je “Blic” pisao, juče su preminuli M.S. (66) iz Orljana kod Doljevca i Lj.J. (75) iz Suvog dola kod Niša, kod kojih je analizom krvi bilo potvđjeno je prisustvo virusa gripa AH1N1, a koji su imali hronične bolesti.

PROČITAJTE JOŠ:
SKANDAL U VRANJU – Vučiću zasmetala školska pesmica, pa je uklonili sa panoa u školskom holu!

Prema nezvaničnim saznanjima, na niškoj Infektivnoj klinici zaključno sa današnjim danom hospitaizovano je 38 pacijenata od kojih su 11 na respiratoru zbog teške kliničke slike. Na Dečjoj klinici nalazi se šestoro malih pacijenata za koje se sumnja da imaju grip a njihovo stanje je dobro i stabilno.


Izvor: Blic / Foto: Alo
PODELITE OVU VEST:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.