VEČERAS DESETI PROTEST U BEOGRADU – Majka uhapšenog maloletnika obratiće se građanima!

Majka maloletnog Nikole Pilipovića, Sanja Pilipović, obratiće se građanima na desetom protestu „Jedan od pet miliona“ u subotu u Beogradu u 18 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta.


Njen sin je uhapšen i određen mu je pritvor jer se sumnjiči za krivično delo rasna i druga diskriminacija pošto je na prošlom protestu 2. februara nosio maketu vešala.

Uz nju će svoju poruku okupljenima uputiti i pisac Marko Vidojković. Kao i obično, posle obraćanja govornika kreće se u šetnju sa Platoa i Vasine, pa Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom sa zadržavanjem kod zgrade RTS, zatim ulicom Kneza Miloša, Kralja Milana do Terazija.

PROČITAJTE JOŠ:
GRAĐANI SPREMAJU ŽESTOK UDAR NA DIKTATURU – Juče protestovalo više od 30 gradova, danas još toliko!
Studenti Pravnog fakulteta pozvali građane na proteste

I studenti se po drugi put organizovano pridružuju protestu. Studenti Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog fakulteta, Farmaceutskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta i Više škole elektrotehnike i računarstva počinju svoj protest u 15 časova ispred studentskog doma 4. april pod sloganom „Budite (se) studenti – 1 od 5 miliona!“

Zatim će se njihova kolona na Slaviji, oko 17 časova, spojiti sa kolonom studenata Pravnog fakulteta, a potom nastaviti ka Terazijama. Jedna kolona studenata i građana sa Novog Beograda će krenuti od Sava centra i pridružiti se protestima.


Izvor: Danas / Foto: Danas
PODELITE OVU VEST:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.