Tifunović: Uvesti obavezan izlazak na izbore – kazniti građane koji ne glasaju!

Ljudi više nemaju straha, ne boje se i to je najvažnije. To su nam doneli ovi protesti, rekao je Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana.


Kako prenosi potrtal Pressek, Trifunović je pozdravio proteste u Kragujevcu, rekavši da je iz Šumadije krenula i buna protiv Turaka.

– Po broju stanovnika mislim da su protesti u Kragujevcu verovatno najmasovniji u Srbiji, istakao je Trifunović.

On je, na skupu ovog pokreta u Kragujevcu, rekao da PSG kreće od nule i da je samo u prethodnih nedelju dana osnovano novih 8 lokalnih odbora širom Srbije.

– Najvažnije je da se okupe kvalitetni ljudi, da se napravi mreža. Cilj je da se svi ujedinimo sa istim ciljem bez obzira na trenutne podele. Za 30 godina izgubili smo mnogo ljudi, deleći se na četnike i partizane, levičare i desničare i to želimo da promenimo.

PROČITAJTE JOŠ:
DESETI PROTEST U BEOGRADU – DIREKTAN PRENOS
Jeremić: Vučić je primitivni klovn kome se ne može verovati

Trifunović je rekao da o promeni izbornog zakona treba da odluče stručniji ljudi, pošto je on samo deset dana politici.

– Radije sam za to da se uvede obaveza glasača da izađu na izbore, a da se novčano kazne oni koji ne izlaze na izbore. To nije pitanje za mene već za Aleksandra Vučića i Borisa Tadića. Oni moraju da daju odgovor na to pitanje. Strašno je da 45 odsto Srbije uopšte ne glasa – to valja menjati, naglasio je Trifunović.


Izvor: Danas / Foto: Danas
PODELITE OVU VEST:

One thought on “Tifunović: Uvesti obavezan izlazak na izbore – kazniti građane koji ne glasaju!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.