Održan deseti protest “1 od 5 miliona” u Beogradu

Protest pod sloganom “Jedan od pet miliona” održan je ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a učesnici su posle govora pisca Marka Vidojkovića, krenuli u šetnju centralnim beogradskim ulicama.


Protestna povorka prošla je ulicama Vasinom, Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) gde je održan kraći performans.

SNIMAK PROTESTA MOŽETE POGLEDATI OVDE:

Studenti Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog i Farmaceutskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Visoke škole elektrotehnike i računarstva i Pravnog fakulteta su pod parolom “Budite(se) studenti #Jedan od pet miliona”, organizovano su došetali na protest od studentskog doma “4. april” na Voždovcu.

Određen broj profesora nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, kulturnih radnika i advokata takođe je uputilo podršku građanima koji protestuju.

protest 2, Beograd

Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju se i u drugim većim gradovima u Srbiji, među kojima su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Gornji Milanovac…


Izvor: N1 / Foto: N1, Mondo
PODELITE OVU VEST:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.