JOŠ JEDNOM! – Vučić NIJE ISPUNIO obećanje o povećanju plata!

  • Nezavisni.rs
  • 2019-02-08
  • Komentari isključeni za JOŠ JEDNOM! – Vučić NIJE ISPUNIO obećanje o povećanju plata!

U prošlogodišnjem, rođendanskom, izdanju dnevnog lista Kurir objavljen je, između ostalog, i ekskluzivni intervju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Govoreći o privrednoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, Vučić je pravdao nepopularne mere štednje Vlade Srbije, kao što je 2014. godine, a na osnovu Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, bilo smanjenje penzija i plata u javnom sektoru za deset odsto.


Kao dobru vest najavio je “još jedno povećanje” zarada za deset odsto i to do kraja 2018. godine.

“Ko normalan bi smanjivao plate i penzije osim onog ko razmišlja o budućnosti svoje zemlje, a ne političkom rejtingu. Ne donosite te odluke zato što mrzite svoj narod, već zato što ga volite. I zato vam danas kažem, ove godine očekujemo još jedno povećanje plata u javnom sektoru od deset odsto do kraja godine. To znači da će policajci i vojnici imati povećanje od 20 odsto, zdravstveni radnici takođe 20 odsto više nego pre tog smanjenja”, uveravao je tada Vučić novinarke Kurira.

Predsednik je uvećanje zarada najavio i u avgustu prošle godine, prilikom posete Gerontološkom centru Beograd – Dom Bežanijska kosa.

PROČITAJTE JOŠ:
DEBAKL VUČIĆEVE “BUDUĆNOSTI SRBIJE” – Manje od 5.000 ljudi na mitingu SNS-a u Vranju
NJUJORK TAJMS O PROTESTIMA: Masovni protesti postaju ključni momenat za diktatora Vučića!

“Od oktobra idemo na uvećane penzije, nećete morati da čekate sledeću godinu. Sve što mi više uspemo, imaćemo i veće mogućnosti za uvećanje penzija u budućnosti i vaš život će biti mnogo lakši. Biće značajno povećane plate i zaposlenima u ovoj ustanovi, mislim već od decembra, kao i ostale plate u javnom sektoru. A ako ovako nastavimo da radimo, biće uvećanja i iduće godine”, rekao je Vučić, a preneo Kurir, koji je na svom sajtu uživo prenosio ovu predsednikovu posetu.

Međutim, javni sektor je to, novo, povećanje mogao da vidi samo u novinama, ne i na svojim računima. Dakle, od maja, kada je predsednik dao ovo obećanje, do kraja 2018. godine nije bilo novog uvećanja zarada od deset odsto u celom javnom sektoru tako da ova njegova izjava dobija ocenu “neispunjeno”, piše Istinomer.

Detaljnije pročitajte na sajtu Istinomera.


Izvor: Istinomer.rs / Foto: Vestionline
PODELITE OVU VEST: