Nela Mihajlović: Režim se trudi da začepi usta narodu!

Imam dve ćerke. Učim ih da budu svoje, da ne budu deo „krda“, da imaju svoje mišljenje koliko god da je različito i da mogu da ga saopšte a ne da se boje da će zbog toga biti prozvane, targetirane od društva u kome odrastaju, kaže za Danas glumica Nela Mihailović, objašnjavajući šta su njeni lični motivi da podrži građanske proteste.


Više od 400 umetnika i saradnika su to učinili zato „što brane slobodu govora i stvaralaštva i osnovna načela demokratije. Potpisali su se, kako stoji u tekstu iznad njihovih imena i prezimena, zato što se „bore protiv zloupotrebe medija u obračunu sa političkim neistomišljenicima“.

Kažu „da traže nezavisnost institucija i pravo da upute principijelnu kritiku, da jezikom argumenata ukazuju na probleme u društvu“.

PROČITAJTE JOŠ:
BUNT SE ŠIRI! – Glumci i umetnici pozvali građane na ulice!
I ONI SU STALI UZ NAROD – Spisak umetnika koji pozivaju na proteste!

Nela Mihailović ističe da bi volela da njena deca ostanu u zemlji, tvrdi da ih uči da „upornošću, vrednim radom, poštenjem i čestitošću mogu da napreduju i stignu do cilja koji su sebi zacrtale“ – Želim da moje ćerke ostanu u ovoj zemlji i da se u njoj osećaju slobodne. Zbog toga sam stavila svoj potpis – zaključuje Nela Mihailović.


Izvor: Danas / Foto: Novosti
PODELITE OVU VEST:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.