BRAVO, RADO! – Voditeljka RTS-a “izrešetala” gradonačelnika Beograda uživo! (VIDEO)

Zoran Radojičić je gostujući u Beogradskoj hronici naveo da je u prigradskim naseljima na snazi crveni meteo-alarm, dok je u Beogradu narandžasti.


“U prigradu je na snazi crveni meteo-alarm što govori o ekstremnim vremenskim uslovima, u samom gradu Beogradu na snazi je uglavnom narandžasti što takođe govori o uslovima koje nisu uobičajne i te uslove i takve vremenske okolnosti smo očekivali i danas smo zato imali sastanak s štabom za vanredne situacije”, navodi Radojičić.

Loading...

Prema njegovim rečima, na gradskim ulicama danas sneg čišti 1.800 radnika, kao i 370 vozila i mašina.

“Ljudi koji su na ulicama kojih u ovom momentu ima 1.800 daju svoj maksimum i zajedno sa 370 mašina čiste sneg. Tu su i članovi Štaba i Uprave koji su dali i daju svoj maksimum”, navodi gradonačelnik.

PROČITAJTE JOŠ:
UPRKOS SNEGU: Građani na ulicama protiv diktature! – Protesti u Nišu, Novom Sadu, Vranju
ADVOKATI PODRŽALI PROTESTE – Pozivaju građane na ulice i traže Vučićevu ostavku!

Gradonačelnik je rekao i da je cilj današnjeg sastanka bio da se napravi presek situacije, da se vidi kako se juče reagovalo, obavi priprema za današnje padavine i razmotri dodatna mobilnost ukoliko to bude potrebno.

loading...
loading...

“Cilj današnje sednice je bio da napravimo presek situacije, da vidimo kako su nadležne službe juče reagovale i da se dodatno mobilišemo jer su i za danas najavljene nove padavine. Složili smo se da su komunalne službe dobro reagovale u odnosu na slične situacije prethodnih godina”, rekao je Radojičić.

Dodaje da su u odnosu na prethodne godine komunalne službe juče dobro reagovale na sneg.

Loading...
loading…

“Juče je bilo ekstremno vreme, imali smo padavine u sedam sati, bio sam na ulici od šest ujutru. U deset i 11 sati smo imali grad koji je potpuno funkcionisao i sve ulice prvog prioriteta su bile očišćene. Juče smo reagovali mnogo bolje nego 2012. godine”, rekao je Radojičić nakon sastanka Štaba za vanredne situacije.

Odbacuje pritužbama da je na ulicama izvezen veliki broj autobusa koji je nepotreban.

loading...

“Imamo dve stvari sa kojima se suočavamo. Prva – problemi koji imamo sa Gradskim saobraćajnim preduzećem koji imamo decenijama i sa kojima su se sve prethodne vlasti susretale. Mi u ovom trenutku radimo i na reorganizaciji i nabavci vozila. A da li smo neselektivno izvezli autobuse na ulice – ne nismo sigurno. Ne želim da ovo zvuči kao pravdanje ali bilo koji grad-metropola bilo da je u pitanju Njujork pod ovakvim uslovima bi slično funkcionisao”, navodi Radojičić.

Ističe da će gradske komunalne službe danas i narednih dana dati svoj maksimum kako bi problemi u funkcionisanju saobraćaja i svih ostalih aktivnosti u gradu bili svedeni na najmanju moguću meru.

POGLEDAJTE VIDEO:


Izvor: RTS / Foto: RTS-screenshot
PODELITE OVU VEST:
loading...

13 thoughts on “BRAVO, RADO! – Voditeljka RTS-a “izrešetala” gradonačelnika Beograda uživo! (VIDEO)

  1. Није ми јасно какве везе има снег са претходним властима и какве везе овај политичар у покушају који прича о неким визијама, зеленим и паметним градовима има везе са 2012-ом, када је пре годину или две постао градоначелник Београда?
    Браво Радо за професионализам!

    1. Doticna ima svoj integritet, zasluzila je svako postovanje za godine svog rada, za razliku od vas botova koji se krijete iza sns knjizice i radite sve sto vam se kaze bez obzira na potpuni nedostatak moralnosti vasih postupaka. Doci ce sve na naplatu…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *