Veselinović se povukao iz predsedništva SZS!

Željko Veselinović saopštio je danas na Tviteru da se, posle neprimerenog tvita o udovici ubijenog Olivera Ivanovića, povlači iz predsedništva Saveza za Srbiju.


Kako kaže, svestan je da njegove izjave „mogu da nanesu štetu“, uz ocenu da ih vlast zloupotrebljava.

„Povlačim se iz predsedništva Saveza za Srbiju svestan da neke od mojih impulsivnih izjava mogu da nanesu štetu i da ih vlast zloupotrebljava. Nastaviću borbu protiv režima kroz sindikat čiji sam predsednik sa još većim žarom i energijom“, objavio je na svom Tviter nalogu Veselinović.

On je najavio da će sindikat Sloga, na čijem je čelu, „ostati deo SzS kao osnivač“. Veselinović je objavio tvit u kojeme je vređao udovicu Olivera Ivanovića, što je izazvalo seriju oštrih osuda i vlasti i opozicije. Jedan od osnivača saveza za Srbiju Dragan Đilas poručio je, reagujući na Veselinovićeve izjave, da su neprihvatljive.

„Svakodnevne uvrede koje od vlasti trpimo ne mogu da aboliraju nikoga ko na vređanja odgovara na isti način. Posebno ne više puta. Neprihvatljivo je da se bilo koja žena naziva rečima koje je koristio Željko Veselinović. Zato, samo izvinjenje u ovom slučaju nije dovoljno“, objavio je na svom Tviter nalogu Đilas.


Izvor: Fonet,Danas / Foto:Mediacentar,Danas