SNEŽNI KOLAPS U BEOGRADU: Zavejane glavne ulice, autobusi kasne, građani se smrzavaju!

  • Nezavisni.rs
  • 2019-01-10
  • Komentari isključeni za SNEŽNI KOLAPS U BEOGRADU: Zavejane glavne ulice, autobusi kasne, građani se smrzavaju!

Jak sneg koji je oko 16 sati počeo da pada u prestonici, na kolovozima je već formirao pokrivač od nekoliko centimetara i time stvorio otežane uslove za saobračaj i povremene zastoje na prometnim saobraćajnicama.


Prema najavama meteorologa iz RHMZ, sneg će padati tokom čitave noći, te se očekuje da snežni pokrivač bude deblji za više od deset centimetara, zavisno od dela grada.

Najprometnije saobraćajnice u Beogradu trenutno su prohodne, ali su se već zabelele što zahteva dodatni oprez kod vozača budući da sneg jako pada i lepi se za tlo.

Otežani uslovi za vožnju su u gotovo svim delovima grada budući da su vejavica i kijamet u celoj prestonici, a kako navode korisnici društvenih mreža, na Čuburi je kritična situacija budući da sneg pada tako jako da nadležne gradske službe ne mogu da stignu da ga očiste.

Takođe, otežani uslovi su i na Ibarskoj magistrali, kao i na autoputu gde je na kolovozu sneg stvorio beli pokrivač.

– Zbog snega gradski prevoz kasni, te se traži taksi vozilo više, a vozači imaju pune ruke posla – navode u Beogradskom taksiju.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Beogradu je u 17 časova izmerena temperatura od minus tri stepena, ali je subjektivan osećaj kao da je minus šest!

Zbog snega koji je zahvatio prestonicu došlo je do izmenama i skraćenjima trase na čak 9 autobuskih linija, te su linije: 18, 21, 28, 40, 77, 305, 403 i 406 skraćene.

– Zbog snega smo morali da uvedemo promene na ovim trasama, dok je tramvajski saobraćaj za sada normalan – navode u “Blicu” za GSP-u.


Izvor:RHMZ,Blic/Foto:Twitter