BORBA ZA ŽIVOT MAJKE I BEBE – Muškarac poginuo, njegova trudna žena teško povređena

  • Nezavisni.rs
  • 2019-01-10
  • Komentari isključeni za BORBA ZA ŽIVOT MAJKE I BEBE – Muškarac poginuo, njegova trudna žena teško povređena

Muškarac S. I. (26) je poginuo, a njegova trudna supruga J. M. (25) iz Đunisa, koja je bila u devetom mesecu, teško je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na putu Kruševac – Đunis, na Čokotinom brdu.


U nesreći koja se dogodila oko 7 sati, kada su se sudarili autobus kruševačkog “Jugoprevoza” i automobil “fijat punto”, vozač S. I, koji je vozio automobil, poginuo je na licu mesta, a njegova žena J.M., trudnica u poodmakloj trudnoći, koja se nalazila s njim u kolima transportovana je u bolnicu, gde je porođena carskim rezom i trenutno je u veoma teškom stanju.

Kako saznaje “Blic”, beba je reanimirana i prevezena na KC Kragujevac

– J. M. primljena je oko 8.15 ujutru. Reč je o trudnici u devetom mesecu trudnoće u izuzetno teškom opštem stanju, i vitalno je ugrožena. Radi se teškoj poli-traumi. Urađene su neophodne dijagnotističke procedure. Hitno je formiran tim hirurga i ginekologa, koji je doneo odluku da se uradi operativni zahvat, usmeren na spasavanje života i majke i deteta, s obzirom da su konstatovani patnje ploda i znaci unutrašnjeg krvarenja – rekao je za “Novosti” načelnik antestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja dr Savko Marković.

U “fijatu” koji se sudario sa autobusom nalazile su se četiri osobe. Druga dva putnika, među kojima je i N. T. (20), sestra trudnice, su lakše povređeni, od kojih je jedan sa povredama vrata i glave. Iz autobusa je samo jedna putnik lakše povređen.

– Poziv smo primili u 6.50 sati i izašli smo na teren sa dve ekipe – rekli su za “Blic” iz Hitne pomoći u Kruševcu.
Do sudara je došlo kada je autobus proklizao na putu zbog snega, prešao u suprotnu kolovoznu traku gde se sudario sa puničkim vozilom i nastavio dalje na ledinu kraj puta.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (37) iz okoline Kruševca određeno je zadržave do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Uvidjaj je izvršio osnovni javni tužilac sa pripadnicima saobraćajne policije iz Kruševca.


Izvor:Kurir/Foto:Kurir,Rts,screenshot