STEGLA ZIMA – Sutra JOŠ SNEGA, ponegde moguća LEDENA KIŠA!

U Srbiji u utorak ledeno jutro, u većini predela uz jak mraz, ponegde i maglu. Pre podne suvo sa sunčanim intervalima.


Sredinom dana u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima naoblačenje sa snegom, a u severnim i zapadnim predelima biće uslova i za ledenu kišu i susnežicu. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura od -14 do -6°C, lokalno i do -20°C, maksimalna dnevna od -4°C na jugu do 2°C na severozapadu Srbije. U toku večeri i noći dalji porast temperature.

U Beogradu u utorak ledeni dan, u toku jutra uz jak mraz. Tokom dana povećanje oblačnosti, kraje dana i tokom večeri sa snegom, a biće uslova i za ledenu kišu i susnežicu. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura -8°C, maksimalna dnevna -2°C, u toku večeri i noći u daljem porastu.

U sredu na severu Srbije uglavnom suvo, u ostalim predelima oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, a više padavina očekuje se u jugozaapdnim, južnim jugoistočnim i delovima centralne Srbije. Maksimalna temperatura od 0°C na jugu i istoku do 6°C na severu i zapadu Srbije. U četvrtak i petak u većem delu Srbije oblačno sa snegom, jedino se na severu očekuje uglavnom suvo. Maksimalna temperatura od -1 do 3°C. U subotu promenljivo oblačno, ponegde sa snegom.

U Beogradu u sredu oblačno, uz mogućnost slabe kiše, susnežice i snega. Maksimalna temperatura do 4°C. U četvrtak, petak i subotu uglavnom suvo, uz mogućnost slabog snega. Maksimalna temperatura do 2°C.


Izvor:w2u