NAOPAKO! – Na Islandu +15, kod nas stiže POLARNA ZIMA!

Veoma hladna vazdušna masa prodrla je sa severa preko našeg područja sve do juga Grčke i Italije, pa je tako obilni sneg padao i na jugu Grčke i na jugu Italije.


Istovremeno, veoma topla vazdušna masa sa jugozapada Evrope i Atlantika prodrla je daleko na sever i preko zapadne Evrope i Britanskih ostrva stigla je do Islanda i polarnih predela, a temperatura je na Islandu danas dostigla 15°C i to su vrednosti koje se retko beleže i tokom letnjih meseci na ovom ostrvu u severnom delu Atlantika.

U Srbiji u subotu prvo na severu, a do kraja dana i u ostalim predelima novo jače naoblačenje sa snegom, pa se u nedelju u većem delu Srbije očekuje sneg. Jedino će u Timočkoj i Negotinskoj Krajini biti suvo i sa sunčanim intervalima. Jugozapadni vetar biće u skretanju na jak severozapadni, pa će biti uslova i za snežnu mećavu, vejavicu i snežne nanose, naročito u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura od -4 do 0°C, dok se u nedelju očekuje toplije, maksimalna temperatura od 0 do 4°C. U ponedeljak i utorak ledeni dani. Jutarnja temperatura biće lokalno i ispod -10°C, tokom dana maksimalna dnevna od -5 do 0°C. U ponedeljak suvo, u utorak naoblačenje sa snegom.

U Beogradu u subotu ledeni dan. Tokom većeg dela dana biće suvo. Maksimalna temperatura do -1°C. Krajem dana jače naoblačenje sa snegom, pa će u nedelju biti oblačno sa snegom. U nedelju će biti i malo toplije, maksimalna temperatura do 2°C. Tokom vikenda će jugozapadni vetar biti u skretanju na umeren do jak severozapadni. U ponedeljak i utorak ledeni dani. Jutarnja temperatura biće i do -9°C, tokom dana maksimalna dnevna do -2°C. U ponedeljak suvo, u utorak naoblačenje sa snegom.


Izvor:W2U