Vesić: Počinjemo rušenje SVIH KUĆA BEZ DOZVOLE!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će grad Beograd u januaru ove godine početi rušenje bespravnih objekata i to prvo onih koji se nalaze na javnom zemljištu namenjenom izgradnji infrastrukture, preneo je danas Beoinfo.


Vesić je rekao da će u januaru grad u katastru, na osnovu ovlašćenja koja daju izmene zakona, upisati zabeležbu o zabrani prometa na svim nelegalnim objektima koji su izgrađeni, a taj spisak biće javno objavljen kako bi građani bili upoznati prilikom odluke o kupovini stana.

„Grad Beograd će uskoro otvoriti posebnu telefonsku liniju i mejl adresu gde će građani moći anonimno da prijavljuju bespravnu gradnju, a gradska inspekcija će na takve prijave zajedno sa tužilaštvom izlaziti u roku od 24 sata. O svemu će biti odmah obaveštavana javnost preko zvaničnog sajta grada Beograda“, rekao je Vesić.

On je dodao da je Beograd u 2018. godini izdao građevinskih dozvola za 1.009.221 kvadratni metar, čime već drugu godinu zaredom prebacuje milion kvadrata godišnje.

„Grad Beograd je tokom prošle godine izdao 976 lokacijskih uslova i 228 građevinskih dozvola iz nadležnosti grada koja se odnosi na objekte preko 800 kvadrata. Za objekte manje od 800 kvadrata građevinske dozvole izdaju gradske opštine“, naveo je Vesić.

U poređenju sa 2017. godinom, prošle godine je u Beogradu izdato 17 odsto više građevinskih dozvola i 16 odsto više lokacijskih uslova, rekao je Vesić.


Izvor:Danas,Beoinfo/Foto:Danas