VREME: Početak godine donosi LEDENE DANE!

U Srbiji oblačno sa kišom, susnežicom i snegom. U zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije i u brdsko-planinskim predelima padaće uglavnom samo sneg, uz povećanje snežnog pokrivača.


Duvaće umeren severozapadni vetar, u planinskim predelima jak, pa u tim predelima može biti snežne mećave. Minimalna temperatura od 0 do 4°C, maksimalna dnevna od 2 do 6°C.

U NOVOGODIŠNJOJ noći na severu suvo, u ostalim predelima uz pojavu slabe kiše, susnežice i snega, a na planinama slab sneg. Temperatura će se kretati od -2 do 3°C.

U Beogradu u ponedeljak oblačno sa kišom i susnežicom. Duvaće umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura 3°C, maksimalna dnevna 5°C.

U NOVOGODIŠNJOJ noći susnežica, ali uz prestanak padavina, pa će nakon ponoći biiti suvo. Temperatura oko 2°C.

U Srbiji u utorak promenljivo oblačno i u većini predela suvo, tek ponegde na jugu i na planinama sa slabim snegom. U sredu na severu suvo, u ostalim predelima promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom, susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura u utorak i sredu od 2 do 6°C.

U četvrtak sa severa zahlađenje sa snegom. Maksimalna temperatura od -1°C na severu do 3°C na jugoistoku Srbije. U petak i za vikend ledeni dani. Povremeno se očekuje sneg i jak severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće od -5 do 0°C.

U Beogradu u utorak i sredu promenljivo oblačno i uglavnom suvo. Maksimalna temperatura od 3 do 5°C. Od četvrtka ledeni dani. Maksimalna temperatura biće ispod 0°C, povremeno uz sneg i jak severozapadni vetar.


Izvor:W2U